Proglašeni najbolji sportisti i sportski radnici Broda za 2021. godinu: Kojićeva nosilac laureata

U Brodu se godinama radi na unapređenju sportskog života ove opštine. Uređena sportska borilišta, masovnost u klubovima, podrška sportistima i sportskim organizacijama i omogućavanje učešća na takmičenjima u vrhu su prioriteta. Rezultati polako pristižu, a veliko godišnje sportsko finale svakako je manifestacija “Izbor najuspješnijih sportista, sportskih radnika i sportskih kolektiva Broda“ koja je ove godine upriličena 18. februara u prostorijama opštinske uprave.

Živi se u složenim vremenima, ali sportisti svojim pobjedama, uspjesima, rezultatima i medaljama često oduševljavaju. Nije bilo lako ostvariti sportski uspjeh, do njega se dolazi mukotrpnim radom, redovnim treninzima ali i uz dosta prolivenog znoja.

Za najboljeg sportistu opštine Brod u 2021. godini izabrana je Sandra Kojić, koja je prve košarkaške korake napravila u matičnom klubu u Brodu, a od prošle godine član je banjalučkog košarkaškog kluba „Feniks“. Pored Kojićeve, u kategoriji najboljih sportista, nagrađeni su i Ilija Jovičić, član seniorskog tima OFK „Polet 1926“, i trkač Nandino Malešević.

Kojić je sa „Feniksom“ bila juniorska prvakinja BiH, drugoplasirana na juniorskom prvenstvu Republike Srpske, drugoplasirana na „Ladies Cup“ u juniorskoj konkurenciji, a imala je zapažene rezultate i nastupe i za seniorski tim.

-Osjećaj je sjajan jer je ovo nagrada za uloženi trud. Nakon pet godina, nagrada dolazi kao šlag na tortu, jer je iza mene najbolja košarkaška godina-, izjavila je Kojić

Sandra Kojić

Titulu najbolje sportske organizacije ponio je klub aikido samoodbrane „Brod“. Iza ovog sportskog kolektiva, i sekcije kluba „Liješće“, je jedna od najuspješnijih godina od osnivanja.

U prošloj godini klub se, po broju medalja osvojenih na Prvenstvu i Kupu Republike Srpske, plasirao na visoko drugo mjesto među 16 registrovanih klubova u Srpskoj. Ovaj sportski kolektiv ima više od 40 članova u Brodu i 15 u sekciji Liješće, počevši od mlađih pionira, pionira, kadeta, juniora i 20 članova prvog tima. Od zapaženijih rezultata, važno je istaći da su takmičari iz Broda na Prvenstvu Republike Srpske, održanom u Banjoj Luci u maju prošle godine, osvojili 12 medalja, po četiri zlatne i srebrne i isto toliko bronzanih medalja. Na aikido Kup-u Srpske, održanom u oktobru u Brodu, Brođani su se okitili sa 16 medalja, četiri zlatne, šest srebrnih, četiri bronzane, a imali su i najuspješnijeg takmičara u kategoriji – crni pojas.

-Nagrada nam mnogo znači, tim više jer u martu slavimo 15 godina postojanja kluba. Hvala mojim učenicima, njihovim roditeljima i predsjedniku Svjetske asocijacije aikido samoodbrane Miroljubu Jovičiću, kao i opštini Brod čiju smo podršku imali svih ovih godina-, rekao je Nebojša Ćerić, glavni trener u klubu, majstor samoodbrane i nosilac crnog pojasa četvrti dan-, te istakao da ih priznanje obavezuju da ostvaruju još bolje rezultate i opravdaju ukazano povjerenje.

Nebojša Ćerić

Stručni žiri je za sportskog radnika godine izabrao Slavku Grabovca, sekretara Srpskog sportskog udruženja „Prijatelji“ iz Broda. Godine 2008, bio je tvorac ideje osnivanja udruženja.

Slavko Grabovac

Kao volonter i entuzijasta, Grabovac je nesebično davao ogroman doprinos organizaciji sportskih, društvenih, humanitarnih i rekreativnih aktivnosti pod okriljem SSU „Prijatelji“, ali i pružao podršku drugim organizacijama brodske opštine i šire. Svojim radom odgovornošću, transparentnošću, postao je pravi uzor i lider SSU „Prijatelji“. Zahvaljujući njegovom predanom radu stvorena su neraskidiva sportska prijateljstva širom regiona i organizovane, sada već tradicionalne, međunarodne sportske manifestacije.

-Djelujemo punih 14 godina. Nagrada ne pripada samo meni, nego cijelom udruženju, i predstavlja potvrdu da nedavno dobijena Sedmooktobarska povelja opštine Brod nije slučajno dodijeljena „Prijateljima“-, kazao je Grabovac.

Najperspektivniji mladi sportista je Anastasija Mitrović članica karate kluba „Polet“. U ovoj kategoriji još su nagrađeni, Andrej Jović član OFK „Polet 1926“ i Uroš Obradović član Košarkaškog kluba „Brod“.

Anastasija Mitrović

Mitrović je prvi put na tatami stala 2015. godine, a danas je nosilac smeđeg pojasa i jedna od najtrofejnijih takmičarki. NJene police krasi više od 100 medalja osvojenih u Srpskoj, BiH i inostranstvu. Kao reprezentativka BiH učestvovala je na dva Balkanska prvenstva i dvostruka je prvakinja Republike Srpske.

-Nagrada predstavlja motivaciju za budući rad i dokaz ranijih uspjeha. Krenula je nova takmičarska sezona i ovo je dodatni podstrek da pružim maksimum-, ponosno je izjavila Mitrović.

Načelnik opštine Brod Zoran Vidić čestitao je laureatima, naglasivši da Lokalna zajednica čini sve na razvoju sporta, a da uručenje nagrada prestavlja simboličan vid podrške sportistima.

-Proglašenje najboljih u sportu je dugogodišnja tradicija u Brodu, čestitam nagrađenima, a na nama je da radimo i obezbjedimo više sredstava za sport u tekućoj godini. U odnosu na prošlu godinu izdvajanja za sport povećana su za 60.000 KM. Postigli smo redovno finansiranje što omogućava nesmetano funkcionisanje svih sportskih kolektiva. Opredjeljenje opštinske uprave je na postizanju masovnosti, angažovanju što više mladih i njihovom animiranje da se bave sportom-, izjavio je načelnik opštine Zoran Vidić.

Izvor: Radio Brod

Odgovori

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena.