Predstavljen prednacrt Urbanističkog plana

U skupštinskoj sali u zgradi Pošte danas je održana sjednica Savjeta plana za praćenje izrade Urbanističkog plana gradskog naselja Brod na kojoj su predstavnici firme “URBIS” iz Banja Luke, članovima Savjeta plana, predstavnicima opštinske Uprave, javnih preduzeća, ustanova i institucija, prezentovali prednacrt Urbanističkog plana opštine Brod.

Ljilja Dmitrović, član radnog tima za izradu Urbanističkog plana ”Gradsko naselje Brod”, istakla je da se radi o vrlo važnom strateško-planskom dokumentu koji razrađuje planska opredjeljenja i smjernice definisane prostornim planom opštine.

U narednih 20 godina, urbanistički plan opštine Brod bi trebao biti osnovni dokument razvoja centralnog gradskog jezgra opštine. Ovim planom predviđena je izgradnja novih poslovno-stambenih zona, novih infrastrukturnih kapaciteta u oblasti saobraćaja, hidro-tehnike, telekomunikacija, elektroenergetike, poštujući osnovne smjernice koje se odnose na zaštitu životne sredine, održiv razvoj i energetsku efikasnost.

Vojislav Milosavljević, v.d. načelnika opštinskog Odjeljenja za prostorno uređenje, stambeno-komunalne poslove i ekologiju naglasio je da će, u narednom periodu, nakon provođenja neophodnih zakonskih procedura, prednacrt plana biti upućen na javni uvid o čemu će, kako je istakao, javnost na vrijeme biti informisana.

Odgovori

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Obavezna polja su označena sa * (obavezno)