Predstavljamo: Sara Duronja, učenik generacije u JU OŠ “Sveti Sava” Brod

Od početka svog školovanja, Sara Duronja učestvuje u raznim školskim, vanškolskim i vannastavnim aktivnostima. U petom i devetom razredu bila je predsjednik odjeljenjske zajednice.

Pohađala je sekcije: stonog tenisa, saobraćajnu, prve pomoći, ženskog fudbala i rukometa. Bila je član i školskog hora. Najveći vannastavni uspjeh je takmičenje u saobraćaju „Djeca u saobraćaju“ gdje je sa ekipom sa kojom je učestvovala osvojila prvo mjesto i ekipno i pojedinačno i na republičkom i na pojedinačnom planu.

Na državnom takmičenju je ekipa osvojila drugo ali i prvo mjesto u pojedinačnoj konkureciji za djevojčice. Ovaj uspjeh im je obezbijedio i prijem u Vladi Republike Srpske.

U svojoj biografiji navodi da je ponosna jer je bila školski policajac kao član saobraćajne sekcije. Sa ekipom ženske fudbalske sekcije plasirala se na regionalno takmičenje. Sa ekipom prve pomoći osvojila je treće mjesto na regionalnom takmičenju.

U biografiji piše da je veoma ponosna na prvo mjesto na regionalnom takmičenju iz demokratije „Ja, građanin“ kao i učešće na smotri u Sarajevu.

Pored školskih sekcija trenira i kajak i karate. Karate trenira 9 godina i nosilac je smeđeg pojasa te je kandidat za majstorsko zvanje. Aktivan je takmičar i nosilac brojnih medalja.

Izdvaja: 1. mjesto na regionalnom takmičenju u Ugljeviku, 2. mjesto na republičkom takmičenju u Banjaluci 2018. god, 1. mjesto na republičkom i regionalnom takmičenju u Doboju 2019. god te plasman na državno prvenstvo.

Pored toga bila je učesnik brojnih međunarodnih turnira: 1. mjesto u Burgkirhenu, 1. mjesto u Doboju i Brodu 2019. god. te 1.mjesto u Beogradu 2017. god. Godine 2018. je kao član Karate kluba „Polet“ proglašena za najperspektivnijeg mladog sportistu 2018. god.

Pored „Poleta“ 4 godine je član Kajak kanu kluba „Premium“. Najzapaženiji rezultat je prvo mjesto u jednosjedu i dvosjedu 2018. god. na državnom takmičenju u Jajcu.

U biografiji piše da je iza nje mnogo godina truda i rada i da joj je čast biti kandidat za učenika generacije. Takođe, kaže da uskoro odlazi odavde ali da će se uvijek sjećati osnovne škole, da će znanje unaprijediti te da se nada da će biti jednako uspješna.

Učenik generacije 2020/21. U OŠ “Sveti Sava” je Sara Duronja.

Odgovori

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena.