Predstava “Zmaj, dama i ostala banda” oduševila publiku

DERVENTA – Šaljiva bajka „Zmaj, Dama i ostala banda“ ispunila je večeras salu HKD „Napredak“ smijehom i aplauzima, a ovu predstavu koja oslikava suštinu životnih radosti razigrano su pred mnogobrojnom derventskom publikom premijerno izveli polaznici starije grupe osnovaca Dramskog studija, a koji djeluje pod okriljem Narodne biblioteke „Branko Radičević“.

Lik dame otjelotvorila je učenica četvrtog razreda OŠ „Nikola Tesla“ Milica Đenić, koja nije krila uzbuđenje zbog izvođenj

– Uzbuđena sam i imala sam tremu kod kuće, ali sad već nemam. U ovoj predstavi igram lik dame koja zna karate i nije ga bilo teško pripremiti, ali sam se pripremala oko pola godine – rekla je Milica, a učenica prvog razreda Tamara Živković je oživjela ulogu sestre zmaja.

– Ovo mi je treća predstava i večeras sam predstavila sestru koja nervira svog brata zmaja – kazala je Tamara.

Autor teksta i reditelj predstave Siniša Tešanović istakao je da je predstava namijenjena djeci od deset do 14 godina, kao i da sadrži zanimljive moderne elemente koji su poznati djeci u tom uzrastu.

– Ova predstava je jedna veoma neobična bajka nastala po motivima dramskog teksta „Da li će damojed da zavoli sladoled“, a nosi temu i zaplet tog komada sa adaptiranim raspletom i priređena je za djecu uzrasta od deset do 14 godina. Htjeli smo da napravimo jednu šaljivu predstavu koja će imati elemente koji su djeci poznati iz nekih poznatih crtanih filmova i serija. Plan za ovu predstavu je da ide na festivale i gostovanja i da je što više djece pogleda i vidi da moderne bajke, gdje se pominju i „foloveri“, „jutjuberi“ i „sabskrajberi“ mogu da ponesu maštovitu i zanimljivu misao – rekao je Tešanović dodavši da se nada da će predstava imati veći odjek među publikom, te da će privući nove članove u dramski studio.

Izvor: Derventski list

Odgovori

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Obavezna polja su označena sa * (obavezno)