Povratak u školske klupe: Sve informacije o početku drugog polugodišta u Republici Srpskoj

Prema Pravilniku o školskom kalendaru za školsku 2021/2022. godinu, nastava u drugom polugodištu u osnovnim i srednjim školama u Republici Srpskoj počinje u ponedjeljak, 24. januara 2022. godine, u skladu sa važećim preporukama i uputstvima Institituta za javno zdravstvo Republike Srpske, kao što je to bio slučaj i tokom prvog polugodišta školske 2021/2022. godine.

“Na osnovu Uredbe o načinu izvršavanja mjera za sprečavanje i suzbijanje zaraznog oboljenja Kovid 19 škole i gradski/opštinski štabovi za vanredne situacije jedinica lokalnih samouprava u Republici Srpskoj obavezni su da prate i redovno obavještavaju Ministarstvo prosvjete i kulture o epidemiološkoj situaciji, te da ukoliko bude potrebno, dostave prijedlog za obustavljanje nastave u školama i prelasku na odvijanje nastave na daljinu. Prijedlog za obustavljanje nastave može da obuhvata sve škole ili samo određene škole sa područnim odjeljenjima ili bez područnih odjeljenja”, rekli su iz Ministarstva prosvjete i kulture RS.

Republički štab za vanredne situacije juče je konstatovao da su ispunjeni uslovi za početak nastave u drugom polugodištu u svim osnovnim i srednjim školama u Republici Srpskoj, 24. januara 2022. godine, kako je ranije planirano.

“U skladu sa Uredbom o načinu izvršavanja mjera za sprečavanje i suzbijanje zaraznog oboljenja kovid 19, škola, đački dom i gradski/opštinski štabovi za vanredne situacije jedinica lokalnih samouprava u Republici Srpskoj, obavezni su da prate i redovno obavještavaju Ministarstvo prosvjete i kulture o epidemiološkoj situaciji, te da ukoliko bude potrebno dostave prijedlog za obustavljanje nastave u školama i prelasku na odvijanje nastave na daljinu, odnosno drugačijeg načina smješataja u đačkim domovima”, saopšteno je iz Štaba.

Preporuke Instituta za javno zdravstvo Republike Srpske za odvijanje nastave u školama za školsku 2021-2022. godinu nalaze se na OVOM linku.

Odgovori

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Obavezna polja su označena sa * (obavezno)