Potjera u Ilijašu: Udarili policajca, bježeći sletjeli sa puta, drogu bacili u rijeku

Službenici Federalne uprave policije su u ponedjeljak, u akciji “Trag” na području Kantona Sarajevo uhapsili F.N. (44) i N.N. (39) zbog sumnje da su počinili više krivičnih djela.

Naime, njima se na teret stavlja da su počinili krivična djela napad na službenu osobu u vršenju poslova sigurnosti, sprečavanje službene osobe u vršenju službene radnje, oštećenje tuđe stvari, ugrožavanje prometa, neovlaštena proizvodnja i stavljanje u promet opojnih droga.

– Policajci su provodeći mjere i radnje pokušali izvršiti kontrolu vozila u kom su bili F.N. i N.N. zbog sumne da se bave nelegalnom trgovinom droga – navodi se u saopštenju FUP-a.

Kako se dodaje, na jasna upozorenja policajaca, pomenuti su se oglušili, te su nastavili da se ubrzano kreću u pravcu policajaca i tom prilikom su lakše povrijedili jednog policajca. te oštetili službeno policijsko vozilo.

– Prilikom bjega, osumnjičeni su u rijeku Bosnu odbacila kesu sa materijom za koju se sumnja da se radi amfetaminu, mobilne telefone, te druge predmete koji se mogu dovesti u vezu sa izvršenjem ovog krivičnog djela – navedeno je u saopštenju.

Zatim su osumnjičeni krenuli u bijeg te su, usljed neprilagođene brze vožnje, sletjeli na lokalitetu opštine Ilijaš, nakon čega su uhapšeni.

– Izvršen je pretres vozila koje su lica koristila i pretraga terena, te su tom prilikom pronađeni predmeti koji se mogu dovesti u vezu sa navedenim krivičnim djelima – dodaje se u saopštenju.

Uhapšeni su prilikom kriminalističke obrade u prostorijama FUP-a priznala da su tog dana prevozili oko 2 kg opojne droge, te da su istu odbacili.-

Lica su višestruki povratnici u činjenju krivičnih djela, a nakon kriminalističke obrade predata su u nadležnost Kantonalnom tužilaštvu Kantona Sarajevo – zaključuje se u saopštenju.

nezavisne

Odgovori

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Obavezna polja su označena sa * (obavezno)