Popularizacija ponoćnog turnira kreće od najmlađih: Vukojević i saradnici podijelili besplatne ulaznice

Tradicionalni ponoćni turnir u malom fudbalu igraće se po 43. put pred brodskom publikom. Turnir, koji je unazad nekoliko godina u slobodnom padu, mogao bi da vrati stari sjaj u narednom periodu. Naravno, ako se sve kockice poklope.

Da će ovogodišnji svetosavski turnir biti uspješan, uvjeren je i direktor JU Turistička organizacija opštine Brod Goran Vukojević.

“Da bi turnir bio posjećen, što i jeste krajnji cilj – potrebno je približiti ga Brođanima. Najmlađi su uvijek bili zaljubljenici i ovaj sport, pa smo se odlučili na neuobičajen potez. Naime, danas smo, moji saradnici i ja, odlučili smo počastiti naše sugrađane. Stoga smo obišli osnovne škole u Brodu i Liješću, srednjoškolski centar kao i vrtiće koji djeluju na teritoriji naše opštine. Tom prilikom smo podijelili 1.500 ulaznica za predstojeći turnir”, tvrdi za naš portal Vukojević.

Podjelom ulaznica radi se na omasovljenju publike, odnosno na popunjavanju tribina. To je značajan faktor, ako uzmemo u obzir da je fond ekipa odavno popunjen.

Arhivska fotografija

“Moram istaći da sam ponosan na svoj tim koji je predano i sistematično pristupio organizaciji turnira. Nekoliko mjeseci unazad, paralelno s ostalim tekućim aktivnostima, radimo na organizaciji ovog, za Brod značajnog sportskog, ali i tradicionalnog događaja. Tako smo, u seniorskoj konkurenciji, uspjeli formirati izuzetno jaku konkurenciju sačinjenu od 32 ekipe, što se nekoliko godina unazad nije dogodilo. Posebnu čar ovogodišnjem turniru daje internacionalni karakter. Učešće su uzele ekipe širom Bosne i Hercegovine, ali i iz Srbije, Slovenije, kao i značajan broj igrača iz Hrvatske koji će igrati za prethodno prijavljene ekipe“, nastavlja Vukojević.

Turnir će se održati u četiri kategorije: seniori, veterani, kadeti i pioniri.

Pored pomenute 32 ekipe u seniorskoj konkurenciji, na turniru će učestvovati i šest ekipa veterana, osam ekipa kadeta i šest pionirskih timova.

Zvanično otvorenje turnira zakazano je petak, 28. januar u 19.00 časova.

Odgovori

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Obavezna polja su označena sa * (obavezno)