Policija rastjeruje ugostitelje i frizere sa protesta u Banjaluci

Odajemo veliko priznanje našim medicinarima, ali oni treba da se bave problemima u zdravstvu, a ne kako treba da rade ugostiteljski objekti, poručio je Vladan Šurlan, član Upravnog odbora Udruženja poslodavaca ugostiteljstva i turizma “Horeka RS”.

Naglašava da ugostitelji nemaju ništa protiv mjera, te da se bore da prehrane svoje porodice. Žao mi je što se ovo dešava i niko ne želi da bude rušilački faktor. Treba da zajedno tražimo rješenje problema rekao je Šurlan.

Kaže da su ugostitelji prepušteni sami sebi.

– Svaka država gdje je uveden lokdaun subvencioniše svoju privredu. Ovdje samo trpi realni sektor – poručio je Šurlan.

Kaže da ovaj skup nije prijavljen, nego da je riječ o spontanom okupljanju ugostitelja.

Stigli su i pripadnici žandarmerije koji su napravili kordon prema Palati. Okupljeni skandiraju “lopovi”, “hajde silo”, “hoćete krenuti na gladan narod”. Na platou su i frizeri koji su došli da podrže ugostitelje, koji su takođe nezadovoljni zatvaranjem.

Žandarmerija potiskuje okupljene prema Gospodskoj ulici, uzvikujući “odbij”. Okupljeni ih pozivaju da ne idu na svoj narod. Kažu da su ljudi gladni i da nemaju šta jesti. Žandarmerija samo poziva na razlaz.

Potisnuli su okupljene do sredine parkića. Okupljeni se pitaju jesu li se borili za to da im vlast ne da da radi i da ih policija rastjeruje.

– Na početku krize bilo 14.000 zaposlenih u ugostiteljstvu, a da je sad tek nešto više od 10.000. Neophodno je da što prije sjednemo sa predstavnicima resornih ministarstava i nađemo rješenje. Djeca zaposlenih u realnom sektoru isto vole čokoladu kao i djeca zaposlenih u javnom sektoru – poručio je on.

(Izvor: srpskainfo)

Odgovori

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Obavezna polja su označena sa * (obavezno)