Polet napokon s 11 Brođana u prvom timu

Debakl!

Riječ koja savršeno opisuje subotnju utakmicu na gradskom stadionu u Brodu, ako se posmatra iz ugla fudbalera i navijača “Poleta”. Međutim, nije sve tako crno. Polet, napokon predstavljaju “domaći” igrači, djeca kluba. 

Nekoliko kola unazad, niko od igrača koji bi trebali praviti igračku prevagu, a koji su dovedeni s epitetom pojačanja, nije u timu Poleta. U posljednjih 10 kola, ekipa Poleta uzela je svega tri boda! Tri neriješena rezultata.

Da mnogo toga ne štima u brodskoj ekipi, pokazuje odsustvo (takozvanih) pojačanja za ovaj klub, koja su se redala kao na traci – od žeravičkog Jedinstva, banjalučkog BSK-a, Sloge iz Trna…

Utisak je da su “pojačanja” donijela samo nezadovoljstvo, kako brodske publike, tako i igračkog kadra. Činjenica je da su mladići iz omladinskog pogona, s nekoliko prekaljenih igrača brodske fudbalske scene, mogli iznijeti sezonu, možda čak ostvariti i bolji plasman.

Gostujuća ekipa, takođe, bi mogla upotrijebiti tu jednu riječ kojom bi opisala igru u posljednjem kolu Druge lige (zapad) za ovu sezonu – istorijski!

Trener Pijetlović se morao i mogao osloniti na domaće igrače, koji su oduvijek srcem bili uz svoj “Polet”, ponekad nepravedno i zapostavljeni. Momci su hrabro i izašli, a i napustili teren, bez obzira na rezultat.

Neuigranost ekipe “Poleta” rezultirala je visokim porazom na domaćem terenu. Šest golova u mreži izuzetno mladog golmana Lučanovića ne trebaju biti obeshrabrenje.

Vedran Lučanović, Slobodan Pejičić, Stefan Bardak, Bojan Petrić, Nikola Đekanović. Srećko Grozdanić, Vladimir Tešanović, Bojan Ignjatić, Mihael Grozdanić, Darko Kolunija, Ilija Jovičić – nakon dugo vremena sastav brodskog “Poleta” sačinjen od Brođana.

Sljedeću sezonu se nadamo uigranoj ekipi, a podrška s tribina neće izostati!

Odgovori

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Obavezna polja su označena sa * (obavezno)