Podržite stvaranje doma za višečlanu porodicu Kokić iz Broda

Porodica pokojne Biljane Kokić, majke desetoro mališana, živi kao podstanari. Desetoro braće i sestara uzrasta zabavišta, osnovne i srednje škole, odrastali su pod hrabrim majčinim skutima, čija je želja bila da svi žive pod jednim krovom i budu vaspitani kao dobri ljudi.

Nakon smrti majke Biljane, odgovornost i brigu o potomstvu preuzela je porodica, ali ni oni ne mogu sve. A i sami nose tragične uspomene, koje ih bole.

– Najbitniji je krov nad glavom i da budu svi zajedno svi na okupu. Do sada su živjeli u neuslovnom objektu za koji se plaćala kirija – kaže ujak Branislav Kokić

Fotografija: Glas Srpske (arhivska)

Opština Brod otvorila je posebne račune za prikupljanje pomoći za hitno rješavanje stambenog pitanja za desetoro djece nedavno preminule Biljane Kokić. Cilj je sakupiti dovoljno novca za kupovinu adekvatne kuće, jer je riječ o desetoro djece koja su izrazila želju da se ne razdvajaju.

Prilozi se mogu uplatiti na brojeve računa:
Račun u konvertibilnim markama
Opština Brod – poseban račun za pomoć socijalno ugroženoj porodici Kokić
Broj računa: 562-005-81651888-44 kod NLB banke ad Banja Luka

Devizni račun
Opština Brod – poseban račun za pomoć socijalno ugroženoj porodici Kokić, Svetog Save 17, 74450 Brod
IBAN: BA395620058165190202
SWIFT BIC: RAZBBA22
NLB banka a.d.
Milana Tepića br. 4, 78000 Banja Luka
Bosna i Hercegovina

Načelnik opštine Brod Zoran Vidić istakao je da je namjera Lokalne uprave da materijalno zbrine djecu preminule Kokić.
-Nažalost, u Brodu smo imali slučaj smrti majke desetero djece. To je bila mlada i brižna osoba, pažljiva prema svojoj porodici, a zbog zloćudnog karcinoma je umrla. U te svrhe odlukom Skupštine opštine otvorili smo dva računa, domaći i devizni, da bi zajedničkim snagama, opština, građani, donatori sakupili sredstva da kupimo kuću za djecu da ostanu na okupu,- rekao je Vidić.


On je pozvao sve koji su u mogućnosti da učestvuju u akciji da bi što prije djeca imala pristojne uslove za život.
Predsjednik SO Brod Aleksandar Kruškonjić istakao je da rukovodstvo Lokalne uprave osjeća odgovornost da obezbijedi djeci pristojne uslove za život.


-Djeca žele da ostanu na okupu, i pristupili smo rješavanju njihovog stambenog pitanja kroz ovu akciju. Mi smo kao lokalna zajednica željeli da se taj problem na jedan institucionalan način riješi, odnosno da to bude pod pokroviteljstvom opštine koja daje sigurnost samoj akciji-, naveo je Kruškonjić.

Odgovori

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Obavezna polja su označena sa * (obavezno)