Počeo sa radom „Edukativno-kreativni centar 24“

Zdravo djetinjstvo je temelj formiranja cjelovite, kvalitetne ličnosti. Roditelji koji ulažu u djecu, ulažu u budućnost. I ta investicija nema vrijednost koja se može iskazati bilo kojim brojem.

Edukativno-didaktičke igračke. kreativan rad, razvijanje govornih i motoričkih sposobnosti, sinonim su za uspješno obrazovanje.

Nedavno je u Brodu počeo sa radom Edukativno-kreativni centar 24, kao ideja Dragane Pejičić.

Pitali smo Draganu – Odakle ideja?

„Svi želimo svojoj djeci najbolje, kao roditelji, i naravno kako se kupovala igračka u našoj kući, tako se i kupovala knjiga. Kao dijete sam, odrastajući uz roditelje koji su uvijek bili ljubitelji knjige i poštovaoci pisane riječi (a tu su ljubav uspješno prenijeli i na nas, svoju djecu) želja mi je bila da to i ja prenesem na svoje dijete, koje je to objeručke prihvatilo“, priča Dragana.

Knjiga je veoma dobar prijatelj, razvija maštu, poboljšava fundus, širi vidike.

„Vremenom je naša kućna, dječija biblioteka prilično porasla, pa se rodila i ta ideja da pokušam to prenijeti i na drugu djecu – tu ljubav prema pisanoj riječi, a kako drugačije nego kroz slikovnicu, kao prvi korak, jer od malih nogu treba početi – od najmlađih. Tu ideju su prepoznali članovi Udruženja ‘Pčelica’ i počela sam sa održavanjem radionica čitaonica u njihovim prostorijama. Polako, priča je našla svoje mjesto i svoj put među mališanima, ali i među njihovim roditeljima koji su tu ideju podržali”, ponosno nam priča naš sagovornik.

Osnivanjem Edukativno-kreativnog centra i obim usluga se proširio. Tako su se, pored radionica-pričaonica, u ponudi izdvojile i školice jezika za najmlađu populaciju Broda.

Zatim sam nastavila školicu engleskog, koja je već bila prisutna u ‘Pčelici’ i malo, po malo počeli smo da rastemo što je i zahtjevalo veći prostor – pa je samim tim i došlo do osnivanja Edukativno-kreativnog centra gdje u budućim planovima stoji želja da radimo na razvijanju mašte i kreativnosti naših polaznika, ali u isto vrijeme i da se edukujemo u raznim područjima – da jedno drugo podržava i raste zajedno.”

Da se priča zahuktava” potvrđuje Dragana i otkriva buduće planove, koji su svakako interesantni.

„Planovi su zasad skromni, ali su prisutni – npr. još radionica, pored Radionice čitaonice, koje bi osim osim čitanja pokrivale i druge oblasti (nauka, matematika) naravno sve prilagođeno uzrastu polaznika. Učenje jezika samo po sebi donosi samo dobrobit, ali i to je nešto što je uvijek aktuelno pa smo u našu ponudu uvrstili učenje engleskog i njemačkog, kako za djecu, tako i za odrasle.”

Učenje kroz igru i zabavu je cjelovito i znanje stečeno na taj način ne iščezava. Važno je sadržaj prilagoditi uzrastu djeteta, kao i pronaći najbolji metodološki način da mu se pristupi.

„Cilj je svakom djetetu, koje želi naravno, približiti pisanu riječ i knjigu, bez obzira da li je to slikovnica, roman, strani jezik ili nešto iz oblasti nauke, obogatiti njihov život, probuditi želju za istraživanjem, za učenjem i pokazati im da imaju izbora, da mogu postati šta god žele, da je svijet jedno veliko široko polje i da ima mjesta za sve, a sve to naravno kroz igru i dobru zabavu”, tvrdi Dragana.

U međuvremenu, Edukativno-kreativni centar 24 organizuje učenje njemačkog jezika kako za djecu, tako i za odrasle. Prijave su u toku.

Inače, zainteresovani roditelji za aktivno učešće u nekoj od radionica, školica jezika, mogu se informisati lično u prostorijama „Edukativno-kreativnog centra 24“ koje se nalaze u Brodu, na adresi Trg 7. oktobra bb, tačnije u sklopu Poslovnog centra „Maksimović“ na I spratu, ili na broj telefona 065/861-691.

Čekamo vas da se družimo i učimo!

Odgovori

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Obavezna polja su označena sa * (obavezno)