Pet omladinskih projekata i jedan mikrobiznis putem Omladinske banke

Posredstvom Omladinske banke i Opštine Brod, danas su u svečanoj sali lokalne uprave, potpisani ugovori sa neformalnim grupama koje su prethodno podnijele prijavu na konkurs.

Projekti neformalnih grupa, sastavljenih od nekoliko članova između 17 i 35 godina, uspješno su prošli javno glasanje putem zvaničnog portala omladinske banke.

Projektima je predviđena rekonstrukcija dječjeg i sportskog igrališta u Liješću, otvaranje bilijar kluba za zaljubljenike u ovaj sport, kao i nabavka neophodne opreme i rekvizita za kulturno-umjetnička društva koja djeluju na teritorji Broda.

Ugovore sa ovim mladim i ambicioznim ljudima potpisali su predstavnici Fondacije Mozaik i Opštine Brod, i to šef kabineta načelnika Vanja Nikolić i zamjenik načelnika Andrijana Banović, kao i članovi Omladinske banke Brod.

Ukupna vrijednost projekata koji će se realizovati u narednom periodu iznosi 6.200,00 konvertibilnih maraka.

Pored ovih pet projekata, Fondacija Mozaik, Omladinska banka Brod i opština Brod, podržale su i pokretanje mikrobiznisa naše sugrađanke Dragane Grozdanić, koja svoje frizerske sposobnosti planira obavljati kao mali privrednik.

Odgovori

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Obavezna polja su označena sa * (obavezno)