Parastos za pale borce iz Grka

Juče je u Grku, kraj stare seoske crkvice i spomenika poginulim borcima, sveštenik Jovan Tomić služio pomen-parastos poginulim borcima toga kraja.

Spomenuo je u molitvi dvanaest boraca iz Grka, poginule borce iz Maglaja čije porodice su se doselile u Grk nakon rata i sve umrle borce Grka nakon rata.

Parastosu su, pored porodica palih boraca, mještana i predstavnika Boračke organizacije, prisustvovali i predstavnici lokalne uprave i drugih mjesnih organizacija boraca.

Prisutnima se obratio predsjednik predsjedništva Boračke organizacije i istakao zahvalnost članovima PPB i svima koji njeguju sjećanje na borce koji su životom platili cijenu za Republiku Srpsku.

Napomenuo je da je su na spomenik u Grku uklesana još dva lika poginulih boraca iz Maglaja čije su se porodice doselile u Grk prije dvadesetak godina.

Takođe je napomenuo da će se pomen parastos u Grku od sledeće godine služiti na Duhovski ponedjeljak, kada je i slava hrama i kada se služi sveta liturgija.

Svoj doprinos sjećanju dale su i djevojčice Željana Ružojčić, Mirela i Bojana Stojić i Milica Vidić koje su prigodnim vođenjem programa i recitacijama dale do znanja da omladina Broda cijeni borbu svojih očeva i djedova i da se grobovi i junaštva srpskih boraca svih otadžbinskih ratova ne smiju zaboraviti.

Odata je počast polaganjem vijenaca i cvijeća od strane brojnih porodica poginulih boraca, predstavnika Boračke organizacije, opštine Brod i političkih partija.

Odgovori

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Obavezna polja su označena sa * (obavezno)