Oženjeni zabijaju više nego neoženjeni

Na najveći hrišćanski praznik Božić praznuju se mnogi običaji.

Jedan on običaja koji polako postaje ukorijenjen u tradiciju Poloja i Polojčana, a koji se praktikuje godinama unazad, jeste fudbalska utakmica koja se igra na Božić.

Ekipe sastavljene od mještana ovog brodskog prigradskog naselja, na prvi pogled, neko bi pomislio – ništa specifično. Ali, jeste.

Na određen način, prožet šalom i dobrom zabavom, svoje snage odmjeravaju ekipa “Oženjenih” naspram ekipe “Neoženjenih”.

Ono što ide na stranu Oženjenima jeste da su, iglavnom, iz godine u godinu, brojniji. Neoženjeni se zadovolje samo u slučaju da se neko razvede.

Kako to inače biva, publika, mahom sastavljena od ukućana igrača ovog nesvakojakog derbija i mještana Poloja, ali i drugih znatiželjnih Brođana koji rado dođu da isprate i daju podršku, za današnje uslove, velikom spektaklu.

Ove godine, više razloga za radost ali i provociranje suparnika, imali su prvotimci ekipe Oženjenih jer su deklasirali “momke” koji su im izašli na megdan.

Osam golova u mreži Neoženjenih naspram četiri, koliko su primili Oženjeni.

Može se reći da je istinsko pojačanje u ekipi Oženjenih prošlogodišnji mladoženja Goran Marinković, koji je dojučerašnje saigrače torpedirao sa het-trikom. Pored Gorana, golom se isprsio i njegov otac Željo, tako da ova porodica daje veliki doprinos bračnoj zajednici. Pored pomenutih Marinkovića, golove za Oženjene postigli su još Dejan i Mićo Gojković, Luka Drugović i Boris Pašalić.

U ekipi Neoženjenih zapaženu rolu odigrao je mlađahni Obrad Miškić sa dva postignuta pogotka, ali i Dario Dušanić i Predrag Kovačević koji su postigli po jedan pogodak.

Konačan rezultat:

Oženjeni 8 – 4 Neoženjeni

Odgovori

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena.