Ove godine bez Programa djece pred polazak u školu u organizaciji Ministarstva prosvjete i kulture

S obzirom na epidemiološku situaciju i pandemiju virusa korona, Ministarstvo prosvjete i kulture 8. februara poslalo je dopis ustanovama koje su podnijele aplikaciju za realizaciju Programa za djecu pred polazak u školu kojim se navodi da gorepomenuto Ministarstvo neće učestvovati u organizaciji istog.

Ovaj vid programa trebao se održati od 1. marta do 31. maja tekuće godine.

Direktor JUP “Beli Anđeo” iz Broda Maja Zečević istakla je žal zbog nemogućnosti organizacije ovog programa.

– Broj zainteresovanih za ovaj vid programa pripreme djece pred polazak u školu je bio veliki, baš kao i prethodnih godina. Žao mi je što nismo u mogućnosti da održimo i ove godine, istakla je Zečević.

Pored JUP “Beli Anđeo” iz Broda, iz Osnovne škole Liješće stiglo je saopštenje, takođe na osnovu istog dopisa Ministarstva, kako se pomenuti program neće održati ni u njihovoj ustanovi.

Ali, da djeca ne bi bila uskraćena za socijalizaciju i ovaj vid pripreme pred polazak u školu, pobrinula su se dva brodska Udruženja za djecu i omladinu – Pčelica i Srećica, koje u smanjenom obimu planiraju realizaciju sličnog vida programa u sklopu njihovih redovnih aktivnosti.

Ukoliko želite da se vaše dijete socijalizuje pred školu, stekne nova prijateljstva, nauči nešto novo, možete kontaktirati predsjednike Udruženja na sljedeće brojeve telefona:
UZDO “Pčelica” 065/288-171 (Tatjana)
UZDO “Srećica” 066/610-024 (Kristina).

Odgovori

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Obavezna polja su označena sa * (obavezno)