OŠ “Sveti Sava” upisala buduće đake prvake

Nakon odrađenih sistematskih pregleda krajem marta, početkom aprila pristupilo se upisu budućih đaka prvaka. Slijedeći uputstva Ministarstva prosvjete i kulture pristupilo se upisu i u OŠ “Sveti Sava” u Brodu.

Fotografifija: pixabay.com

Upis budućih đaka prvaka u školsku 2021/2022. godinu radila je tročlana komisija u sastavu – Nadežda Ristanović, psiholog, Biljana Radovanović, pedagog i Andrejana Vidić, profesor razredne nastave.

Trend opadanja upisanih učenika u prvi razred se nastavio. Tako je ove godine brodska škola bogatija za novih 70 učenika. Ali, ako uzmemo u obzir da se prošle godine u prve razrede upisalo 77 učenika, činjenica je da ne sluti na dobro.

Planirani broj odjeljenja u OŠ “Sveti Sava” je četiri, naravno, uz saglasnost Ministarstva prosvjete i kulture. U slučaju negativnog odgovora, broj odjeljenja budućih prvačića biće – tri. U skladu sa tim, još nije donesena odluka o imenima profesora razredne nastave koji će podučavati prvačiće. Tek u drugoj polovini avgusta znaće se potpunije informacije.

Početak školske 2021/2022. godine zakazan je za 1. septebar. Škola će, tradicionalno, organizovati svečani prijem za prvačiće. Naravno, u skladu sa epidemiološkom situacijom.

Prošle godine prijem je organizovan u smanjenom obimu bez priredbe jer su poštovane mjere u broju prisutnih, ali postoji nada da će ove godine priredba biti održana.

Odgovori

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Obavezna polja su označena sa * (obavezno)