OŠ “Sveti Sava” i Opština Brod dobile zahvalnice od Odbora za pomoć Srbima na KiM

Predsjednik Odbora za pomoć Srbima na Kosovu i Metohiji Milorad Arlov uručio je danas u Brodu zahvalnice i knjige “Humano srce Srpske” opštini Brod i OŠ ”Sveti Sava”, za podršku izgradnji Dnevnog centra ”Podrži me – 9. januar” koji se na Kosovu i Metohiji gradi za djecu i mlade sa poteškoćama u razvoju.

Nakon uručenja zahvalnica i knjiga zamjeniku načelnika opštine Brod i zamjeniku direktora osnovne škole Andrijani Banović i Daliborki Rijić, Arlov je naglasio da su do sada akciju izgradnje centra podržale 94 osnovne i srednje škole iz Republike Srpske, koje su prikupile oko 55.000 KM.

On je pozvao sve humane ljude, organizacije, ustanove i lokalne zajednice da pomognu u izgradnji Centra, kao i djeci na Kosovu i Metohiji, podsjetivši da će od 1. marta u funkciji biti i humanitarni broj 1412.

Šef kabineta načelnika opštine Brod Vanja Nikolić istakao je da će nova opštinska administracija nastaviti saradnju sa Odborom za pomoć Srbima na Kosovu i Metohiji.

-Opština Brod je i ove godine iskazala interes da ugosti djecu sa Kosova i Metohije, ukoliko to epidemiološka situacija bude dozvoljavala,- rekao je Nikolić.

Zamjenik direktora Osnovne škole ”Sveti Sava” Daliborka Rijić istakla je da ovaj kolektiv ima izgrađenu svijest o potrebi učestvovanja u humanitarnim akcijama, što će nastaviti da čini i u budućnosti.

Odgovori

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Obavezna polja su označena sa * (obavezno)