Opština Stanari uputila 50 korisnika u banjsku rehabilitaciju

STANARI – Opština Stanari danas je uputila drugu grupu od 50 korisnika banjsko-klimatske rehabilitacije – ratnih vojnih invalida, članova porodica poginulih boraca i demobilisanih boraca Odbrambeno-otadžbinskog rata Republike Srpske, prema raspisanom Javnom pozivu. Riječ je o 40 korisnika koji su upućeni u ZTC Banja „Kulaši“ i 10 korisnika koji su upućeni u ZTC Banja „Vrućica“ Teslić, u trajanju od 7 dana.           

„Shodno Odluci o dopunskim pravima boraca, ratnih vojnih invalida i porodica poginulih boraca, Opština Stanari ove godine u banjsku rehabilitaciju upućuje 105 korisnika. Danas je upućena grupa od 40 korisnika u ZTC Banja „Kulaši“ i 10 korisnika koji su upućeni banju u Teslić. Napominjem da je u odlučivanju učestvovala i Opštinska boračka organizacija, kao i Organizacija porodica porodica zarobljenih i poginulih boraca i nestalih civila Stanari, da bi se utvrdilo ko ispunjava uslove za ovaj projekat. Ono što je bitno naglasiti je da Opština u svom budžetu predviđa različite vrste pomoći boračkoj populaciji te da je projekat banjske rehabilitacije nešto što se realizuje svake godine“, istakao je načelnik Opštine, gospodin Radojica Ćelić.

Predsjedik SO, gospodin Denis Stevanović istakao je da su sredstva za realizaciju ovog projekta obezbijeđena kroz usvajanje budžeta Opštine Stanari. Istakao je da je Skupština opštine usvojila inicijativu o usvajanju nove Odluke o dopunskim pravima boraca, čije usvajanje očekuje do kraja ove godine.

Pored rukovodstva Opštinske uprave Stanari, danas je prisustvovao i predsjednik Opštinske boračke organizacije, kao i Organizacije porodica zarobljenih i poginulih boraca i nestalih civila sa područja opštine Stanari.

Izvoz: Opština Stanari

Odgovori

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena.