Opština Brod pokrenula akciju za pomoć porodici Kokić: Da ostanu zajedno jedina želja desetoro mališana

Jedina želja desetoro Kokića iz Broda, koji su nedavno izgubili majku Biljanu je da ostanu zajedno i da najljepše snove snivaju u novom, toplom domu.

O Biljani i njenih desetoro mališana i njihovom teškom životu prije četiri godine pisao je “Glas Srpske”. I tada su kraj s krajem sastavljali zahvaljujući humanistima. Biljana je početkom aprila ove godine preminula u 37. godini života, nakon kratke i teške bolesti.

Fotografija: Glas Srpske

Njeni sugrađani kažu da je bila borac, heroj, jer samo je ona znala kako da svaki dan nahrani desetoro gladnih usta i pruži svojoj djeci sve što im je potrebno.

Kako bi njene kćeri i sinovi što prije dobili pristojne uslove za život, opština Brod pokrenula je humanitarnu akciju s ciljem rješavanja stambenog pitanja za ovu porodicu.

Načelnik Broda Zoran Vidić rekao je za “Glas” da opština već neko vrijeme pomaže ovoj porodici te da je cilj humanitarne akcije koju su pokrenuli da Kokićima bude kupljena kuća.

– Djeca su kazala da ne žele da se razdvajaju i mi nastojimo da učinimo sve da tako i ostane. Plan je da im bude kupljena kuća na lokaciji između osnovne i srednje škole u Brodu – rekao je Vidić.

Istakao je da su se akciji već odazvali mnogi Brođani.

– Određen iznos sakupili su odbornici na jednoj od prethodnih sjednica lokalnog parlamenta. Akciji se odazvala i predsjednica RS Željka Cvijanović, kao i naši sugrađani koji žive i rade u inostranstvu. Uvjeren sam da će humanost pobijediti sve nedaće i da će ova djeca dobiti uslove za život dostojne čovjeka – rekao je Vidić, naglasivši da su višečlane porodice najveće bogatstvo svake lokalne zajednice.

Za malene Kokiće Vidić ima samo riječi hvale, baš kao i ostali Brođani.

– Djeca su lijepo vaspitana, dobri su u školi, nisu problematični i zaista svi treba da nađemo način da im pomognemo da iskorače na prvi put i da sutra oni budu u mogućnosti da nekome pomognu – rekao je prvi čovjek Broda.

Opština je i ranije pomagala ovoj porodici. Pokojna Biljana je često govorila da joj opština plati mlijeko za djecu koje uzima u jednoj prodavnici. Stanarinu za kuću u kojoj sada stanuju njena djeca takođe plaća opština.

Račun

Svi koji žele i mogu pomoći novac mogu uplatiti na poseban račun opštine Brod za pomoć socijalno ugroženoj porodici Kokić. Broj računa je: 562-005-81651888-44 kod NLB banke Banjaluka.

Devizni račun, opština Brod – poseban račun za pomoć socijalno ugroženoj porodici Kokić, Svetog Save 17,74450 Brod, IBAN: BA395620058165190202, SWIFT BIC: RAZBBA22, kod NLB banke Banjaluka.

(Milijana Latinović/GlasSrpske)

Odgovori

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Obavezna polja su označena sa * (obavezno)