Opština Brod omogućila pripravnički staž za 17 mladih ljudi

Načelnik opštine Brod, Zoran Vidić, juče je potpisao ugovore sa 17 pripravnika, sa završenom visokom stručnom spremom, koji će svoj pripravnički staž odraditi u opštinskoj administraciji i javnim ustanovama.

Tokom narednih godinu dana, mladi pripravnici biće osposobljeni za polaganje državnog ispita kao i samostalan rad u struci, rekao je načelnik opštine Zoran Vidić.

-Potpisivanje ugovora zapravo je finalizacija procesa konkursa i pružanje šanse mladim ljudima da ispune neophodan uslov i odrade pripravnički staž, kako bi polagali državni ispit, te stekli uslove da konkurišu i zaposle se na radnim mjestima za koja su se školovali. Mislim da je to dužnost svake opštinske administracije -, rekao je Vidić te dodao da će opštinska uprava u narednom periodu potpisivati ugovore o poslovno – tehničkoj saradnji sa ostalim subjektima i svakako da će jedan dio pripravničkog staža odrađivati u drugim institucijama već prema svojoj stručnoj spremi.

Ono što je interesantno jeste da je među 17 pripravnika koji su danas potpisali ugovor o jednogodišnjem pripravničkom stažu i 3 diplomirana inženjera poljoprivrede, što svakako pokazuje da mladi mijenjaju svoj odnos prema poljoprivrednoj proizvodnji, rekao je Vidić.

Goran Banović jedan je od 3 diplomirana poljoprivredna inženjera, koji je rekao da mu je drago što je dobio priliku da odradi pripravnički staž, ali i zbog podrške lokalne uprave mladim ljudima.

Banović je rekao da mladi u posljednje vrijeme pokazuju sve više interesovanja za poljoprivrednu proizvodnju, odnosno proizvodnju hrane, što je opet za područje gdje živimo sasvim očekivano jer Posavina i jeste naša budućnost.

LJiljana Žarić završila je fakultet poslovne ekonomije u Novom Sadu i već devet mjeseci volontira u opštinskoj administraciji, kaže prošla je neka od odjeljenja i naučila dosta. Ona je član i Omladinske banke Brod gdje je uvidjela mogućnosti da mladi ispolje i realizuju svoje ideje.

Radio Brod

Odgovori

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Obavezna polja su označena sa * (obavezno)