ODVEO RADNIKE NA ODMOR: Biznismen iz Mostara počastio zaposlene putovanjem u Tursku

Mostarac Senad Šantić odveo je sve zaposlene u svojoj firmi na godišnji odmor u Alanju u Tursku.

Riječ je o biznismenu koji se iz Švedske prije nekoliko godina vratio u Bosnu i Hercegovinu da živi i pokrenuo svoju kompaniju, a danas ima više od 30 zaposlenih.

– Prije nekoliko dana neko me pitao – zašto? Dobro pitanje, koje vas tjera da razmišljate stilovima liderstva, o odnosu poslodavac-zaposleni, o menadžmentu, kapitalizmu protiv socijalizma i drugim pitanjima – rekao je Šantić.

On i njegov kolega su uvijek željeli da poprave kvalitet života u ovom dijelu svijeta, a kada su shvatili da većina ljudi koji rade u njegovoj firmi nikada nisu letjeli avionom, željeli su da urade nešto posebno za ljude koji su “uradili sve za njih”.

– Ovo putovanje je bilo sjajno, siguran sam da će povezivanje između nas koje će se desiti na ovom putovanju pozitivno odraziti na nas i naš posao – dodao je Šantić.

Zaključuje da su mnogi mišljenja da jedan poslodavac ne bi trebao da ima ovakav odnos sa svojim radnicima, ali poručuje: “Mi smo uvijek stvari radili na svoj način.”

Senad Šantić je kao četvorogodišnjak sa porodicom izbjegao u Švedsku. Nakon školovanja i završenih studija informatike životni put ga je odveo u SAD, gdje je pokazao interesovanje za razvoj sopstvenog biznisa.

Po povratku u Švedsku Šantić je razvio mobilnu aplikaciju za lokalne škole. Ipak, želja za domovinom i rodnim gradom, vratila ga je u Mostar, gdje je pokrenuo informatičku konsultansku firmu, prenosi N1.

Sedamdeset odsto klijenata im je u Švedskoj, a a ostatak u Švajcarskoj, Norveškoj i Americi. Počeli su s troje radnika, a danas zapošljavaju više od 30 ljudi.

(SrpskaInfo)

Odgovori

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Obavezna polja su označena sa * (obavezno)