Održana Skupština Rukometnog saveza RS: Vinčić predstavljao Brod

Članovi Skupštine Rukometnog saveza BiH iz Republike Srpske potpisali su zahtjev za sazivanje vanredne izborne Skupštine RS BiH.

Ovo je jedan od zaključaka današnje Skupštine Rukometnog saveza Republike Srpske koja je održana u Gradišci. Kako je naveo Vladimir Branković razlog što treba da se sazove vanredna izborna Skupština saveza u Sarajevu je što je grubo prekršen član 24. stav 1, Statuta RS BiH, jer od 2018. godine nije održana Skupština.

Članovi Skupštine Rukometnog saveza Republike Srpske jednoglasno su usvojile izveštaje o radu Upravnog odbora kojeg uspješno vodi Marinko Umičević kao i Nadzornog odbora našeg Saveza čiji su članovi Darko Savić, Boško Čađo i Mladen Aleksić.

Brod je, naravno, imao svog predstavnika na održanoj Skupštini. U ime ORK “Sava” iz Broda, stabilnog drugoligaša, kao delegat ravnopravno je učestvovao u radu ovog saziva Skuštine, predsjednik kluba Velibor Vinčić.

Foto: RS RS

Takođe su verifikovani mandati novim članovima Upravnog odbora RS Republike Srpske Vjekoslavu Petričeviću iz Doboja koji je ministar privrede i preduzetništva u Vladi Republike Srpske i Željki Aleksiću, diplomiranom ekologu iz Banjaluke.Treba spomenuti da je Marinko Umičević podnio informaciju o stanju u RS BiH naglasivši da je ono izuzetno teško.

Delegati su na Skupštini usvojili prijedlog izmjena Statuta RSRS kao i program rada za sezonu 2021/2022.

Odgovori

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena.