Održana promocija knjige “Moj život bez računara” autora Milana Đujića

U srijedu, 16. juna 2021. godine u Osnovnoj školi “Liješće”, uz prisustvo velikog broja zvanica, održana je promocija prve knjige učenika ove škole, petnaestogodišnjeg Milana Đujića. Knjiga pod nazivom “Moj život bez računara” je zbirka pjesama u kojoj autor piše pjesme na različite teme, kao što su: ljubav, život, sreća, porodica, selo…

O Milanu i njegovoj poeziji su govorili direktor škole Nada Gostić, dr razredne nastave Dragana Aleksić, prof. srpskog jezika i književnosti Biljana Kovačević. Program je vodila Suzana Grabovac, prof. razredne nastave.

Direktor škole Nada Gostić se zahvalila gostima koji su došli da podrže ovog mladog pjesnika. Čestitala je Milanu prvu knjigu i poželjela mu  mnogo sreće u nastavku školovanja.

Doktor razredne nastave Dragana Aleksić se prisjetila, kao njegova učiteljica, prvih Milanovih  školskih koraka, njegovih uspjeha i talenata tokom petogodišnjeg školovanja. Istakla je da je već tada pokazivao kreativnost, talenat za pisanje, svestranost…

Govoreći o knjizi prof. srpskog jezika i književnosti Biljana Kovačević istakla je da je “djelo vrijedno pažnje za mlade, ali i za starije čitaoce. Njegove pjesme obiluju različitim osjećanjima, ali u njima, ipak, dominira neka poučna misao. On pokušava da pomogne mladima kako bi se lakše snašli u životu, upućuje ih da treba da se ponašaju odgovorno, razumno, da čine dobra djela kako se ne bi ponavljale greške prethodnih generacija. Neke pjesme sadrže humor, a u nekima preispituje svoje ponašanje“.

U svom obraćanju mladi autor se zahvalio svima koji su pomogli izdavanju ove knjige. Istakao je da je knjiga nastala kao plod višegodišnjeg rada. On se predstavio sa svojim stihovima, na zadovoljstvo ljubitelja  poezije od kojih je dobio punu podršku. Potom je uručio  po primjerak knjige prisutnim gostima.

Promocija knjige upotpunjena je nastupom KUD “Liješće” koji su i ovaj put svojim nastupom oduševili publiku.

Odgovori

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Obavezna polja su označena sa * (obavezno)