Održana konferencija beba, gradski park odisao mladošću i radošću

U gradskom parku u Brodu danas je održana jubilarna 10. po redu ”Konferencija beba” na kojoj je birano tročlano predsjedništvo koje čine najmlađa, najstarija i beba sa najviše braće i sestara. Na ovogodišnjoj manifestaciji učestvovalo je 40 bebe rođenih od Vidovdana prošle do Vidovdana ove godine.

U predsjedništvo su izabrani: Ksenija Kolunija najmlađa beba rođena 15. juna 2021. godine, Marija Šljuka rođena 9. jula 2020. godine kao najstarija beba, i Lenka beba sa najviše braće i sestara, kao treće dijete u porodici Blagojević. Takođe, u predsjedništvi su izabrane Renata i Aleksandra Kovačević, najmlađi blizanci.

Načelnik opštine Brod Zoran Vidić, koji je ovom prilikom bebama tročlanog predsjedništva uručio poklone, istakao je da lokalna uprava podstiče roditeljstvo, odnosno pronatalitetnu politiku jer je porodica osnova svakog društva.

Opštinska uprava podržava mlade ljude, natalitet na području opštine, i svakako da budžet lokalne zajednice zahtjeva jednu ozbiljniju redistribuciju sredtava po pitanju podrške nataliteta i mladih bračnih parova-, izjavio je Vidić.

Načelnik je izrazio uvjerenje da će se ti efekti značajnije osjetiti već naredne godine jer, kako je naglasio, lokalne zajednice i drugi nivoi vlasti trebaju čiti sve što mogu u smislu pospješenja nataliteta, jer je stanovništvo glavni potencijal svake države.

Predsjednik brodske Svetosavske omladinske zajednice Davor Bardak, istakao je da su djeca budućnost, i podsjetio je da je opština Brod jedna od prvih u regiji organizovala ovu manifestaciju.

-Velika nam je čast što smo od samih početaka uključeni u organizaciju konferencije beba. Značajan je ovo događaj za našu opštinu, jer promoviše uzvišene vrijednosti kao što je porodica i novo rađanje-, kazao je Bardak.

-Više porodica i djece je ono što najviše nedostaje ne samo Brodu, nego i Republici Srpskoj. Kao roditelje ne razmišljam na način da je teško odgajati djecu, to je ljepota i životna satisfakcija-, rekao je predsjednik opštinskog Udruženja višečlanih porodica ”Četiri plus”, i otac četvoro djece, Dragoslav Ivanović.

Miladin Gotovac predsjednik republičkog Udruženja roditelja sa četvoro i više djece, podržao je manifestaciju i izrazio uvjerenje da će konferencije beba zaživjeti u svim opštinama u Srpskoj.

-Naša osnovna misija je promovisanje zdrave porodice i pravih porodičnih vrijednosti. Činimo to kroz podršku natalitetu i višečlanim porodica u Republici Srpskoj. Porodica je stub svakog društva, i upravo je to razlog zbog čega višečlane porodice moraju biti prepoznate od svih stubova društva, počevši od lokalnih zajednica i Vlade Republike Srpske-, izjavio je Gotovac.

Ovogodišnja ”Konferencija beba” održana je u organizaciji opštine Brod, JU Turistička organizacija opštine Brod, uz podršku Svetosavske omladinske zajednice. Tokom manifestacije upriličen je prigodan zabavni program.

Odgovori

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Obavezna polja su označena sa * (obavezno)