Održana godišnja Skupština Lovačkog udruženja “Vučjak”

Na redovnoj godišnjoj Skupštini brodskih lovaca, održanoj 12.6.2021 godine, zaključeno je da je prethodna lovna godina bila veoma uspješna.

Izvještaj o radu Udruženja podnio je predsjednik Upravnog odbora Marko Vidić a izvještaj Nadzornog odbora podnio je Zoran Vidić, te su oba izvještaja su jednoglasno prihvaćena.

Marko Vidić, predsjednik UO LU “Vučjak ” Brod

Velika pažnja posvećena je poboljšanju uzgoju i zaštiti divljači, zatim na izgradnji lovno-uzgojnih i lovno-tehničkih objekata, kao i uređenje oko i na lovačkim kućama po svim sekcijama, naveo je kao i svake godine ove godine uneseno je 700 kilograma soli za srneću divljač i 3,5 tona kukuruza za zimsku prihranu divljači.

U prošloj lovnoj sezoni Upravni odbor donio je odluku da se lovci stimulišu oko odstrela šakala, na način da se za svakog odstrijeljenog šakala lovcu dodijeli jedna kutija municije kao stimulans.

– Ove godine, sve financijske obaveze su izmirene prema Ministarstvu poljoprivrede, šumarstva i vodoprivrede RS, Lovačkom savezu Republike Srpske i regionalnom savjetu za lovstvo, rekao je Vidić.

Nažalost, zbog epidemiološke situacije ove godine lovci su ostali uskraćeni za šakalijadu i tradicionalnu lovačku zabavu.

– Zbog situacije sa pandemijom Udruženje nije bilo u mogućnosti organizovati lovačku zabavu u februaru mjesecu i manifestaciju šakalijadu, koja je postala tradicija, te se nadamo da će do sledeće godine mjere popustiti i da će se moći organizovati ove dvije manifestacije koje su od značaja za lovačko udruženje “Vučjak” Brod i samu Opštinu Brod, tvrdi Vidić.

Na prijedlog sekcija Skupština je verifikovala mandate u dvije sekcije gdje je došlo do promjene predsjednika sekcija.

Uz maksimalnu angažovanost Upravnog odbora i glavnog lovnika, zatim lovnika sekcija te lovočuvarske službe i svih lovaca, protekla lovna sezona kako na nisku tako i na visoku divljač protekla je u najboljem redu.

Vodilo se računa o zaštiti divljači, bezbijednosti lovaca i građana, a sve u skladu sa Pravilnikom o izvršenju lova i Godišnjim planom korištenja lovišta lovačkog udruženja “Vučjak” Brod.

Odgovori

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena.