Održana 9. redovna sjednica SO Brod

Na 9. redovnoj sjednici SO Brod, koja je održana 26. oktobra, u amfiteatru SŠC „Nikola Tesla“ odbornici su raspravljali o 14. tačaka dnevnog reda.

Predlagač je sa dnevnog reda povukao prijedlog Strategije bezbjednosti saobraćaja opštine Brod za period 2022-2031. godine, a naknadno su uvrštene dvije tačke:

  • Prijedlog Odluke o prenosu sredstava sa posebnog domaćeg i deviznog računa za pomoć socijalno ugroženoj porodici Kokić u cilju kupovine nekretnine, radi stambenog zbrinjavanja porodice Kokić,
  • Prijedlog Odluke o prenosu prava vlasništva nad teretnim motornim vozilom – autopodizač kontejnera marke „IVECO Daily“ nabavljenim po Ugovoru o dodjeli sredstava u sklopu Finansijskog mehanizma za finansiranje projekata integrisanog i održivog lokalnog razvoja u Republici Srpskoj 2020/2021, sa opštine Brod na JKP „Komvod“ a.d. Brod

U nastavku sjednice odbornici su jednoglasno prihvatili prijedlog Odluke o prenosu sredstava sa posebnog domaćeg i deviznog računa u cilju kupovine nekretnine za porodicu Kokić.

“Nakon nekoliko mjeseci uspješno smo okončali akciju i zato sam ponosan na našu Skupštinu i odbornike koji su organizovali akciju, prvi dali sredstva i podstakli građane da učestvuju u akciji. Mogu reći da sam prezadovoljan što smo u vrlo kratkom roku obezbjedili potrebna sredstva za kupovinu objekta koji zadovoljava potrebe porodice Kokić. Osim toga, odbornici su glasali i za Odluku o prenosu prava vlasništva nad teretnim motornim vozilom – autopodizač kontejnera marke „IVECO Daily“ čime su osnaženi kapaciteti JKP „Komvod“.- rekao je Vidić.

Aleksandar Kruškonjić, predsjednik SO Brod, istakao je da je najviše pažnje i polemike pokrenula tačka dnevnog reda: „Informacija o stanju populacione politike na području opštine Brod i prijedlog za poboljšanje nataliteta“.

-Najviše vremena posvećeno je Informaciji o stanju populacione politike na području naše opštine. Ovo je svakako veoma bitna tema. Nažalost, brojke nam ne idu na ruku kako u Brodu tako i u ostalim opštinama i gradovima u Republici Srpskoj, ali naše je da se sa lokalnog nivoa, koliko to zakon dozvoljava, borimo s tim problemom – rekao je Kruškonjić.

Odbornici su na 9. redovnoj sjednici podržali Odluku o izradi Integralnog programa kapitalnih investicija opštine Brod za period 2022-2024. godina. Ovom odlukom određuju se način i rokovi izrade programa.

Odbornici su prihvatili i prijedlog Odluke o prihvatanju prava svojine i posjeda na zemljištu u Zborištu, u vidu poklona, od „Vučjak“ d.o.o. Brod. Ovom odlukom, opština Brod prihvata pravo svojine i posjed zemljišta u Zborištu u vidu poklona, radi rješavanja imovinsko-pravnih odnosa i legalizacije zgrade, koja je izgrađena za potrebe Mjesne zajednice Zborište, a što je u javnom interesu.

Na sjednici su usvojeni i godišnji programi rada SŠC „Nikola Tesla“, OŠ „Sveti Sava“ i OŠ „Liješće“ iz Liješća.

Na 9. redovnoj sjednici SO Brod usvojen je Izvještaj o korištenju, upravljanju i održavanju objekta SRC „Gradski bazeni“ za kupališnu sezonu 2021. godine kao i Informaciju o stanju u oblasti NVO na području opštine Brod.

/Radio Brod/

Odgovori

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Obavezna polja su označena sa * (obavezno)