Održan sastanak predstavnika sportskih klubova i načelnika Broda

Danas je u sali za sastanke opštine Brod održan sastanak predstavnika sportskih klubova s područja brodske opštine i načelnika Vidića.

U fokusu sastanka, kako je istakao načelnik Vidić, bili su problemi sa kojima se klubovi susreću u svom radu, načini finansiranja i organizacije sportskih klubova i sve aktivnostima koje opština može da provede kako bi se unaprijedilo funkcionisanje sportskih klubova na području Broda.

-Mislim da su diskusije išle u pravcu rješavanja tih problema i da će biti pozitivnih koraka. Međutim, ukoliko bude potrebna određena reorganizacija u samom načinu finansiranja sporta, prevoza na sportska takmičenja organizovaćemo sastanke i zajednički dogovarati najbolja rješenja,- istakao je načelnik Vidić naglasivši da će opština i u tekućoj godini nastaviti sa finansijskom, ali i svakom drugom vrstom podrške, kako bi rad sportskih klubova bio olakšan.

Predstavnici sportskih klubova zahvalili su se lokalnoj upravi na pomoći koju im pruža u njihovom radu istakavši da bi bez te podrške sami klubovi teško mogli funkcionisati.

Goran Garačić, trener KK „Brod“ pohvalio je organizaciju sastanka istakavši da je ovo bila prilika da se sa predstavnicima klubova, između ostalog, detaljnije porazgovara ne samo o problemima sa kojima se susreću nego i o načinu funkcionisanja, uslovima održavanja treninga i takmičenja, odnosno radu u klubovima i mogućnostima njegovog unapređenja.

Sastanku su pored predstavnika fudbalskih klubova „Polet“, „Liješće“ i „Zborište“, Karate kluba „Polet“, Rukometnog kluba „Sava 2019“, Košarkaškog kluba „Brod“, Kluba malog fudbala „Dom sportova“ i Gimnastičkog kluba „Astera“ prisustvovali i predstavnici opštinskog Odjeljenja za privredu i društvene djelatnosti koje, između ostalog, koordiniše i rad sportskih klubova i organizacija koje djeluju na području opštine Brod.

Opština Brod je i ove godine raspisala javni poziv za finansiranje u oblasti sporta i fizičke kulture iz budžeta opštine Brod za 2023. godinu, a pravo učešća imaju sportske organizacije koje su registrovane kao udruženja građana, odnosno klubovi, i čije je sjedište na području opštine Brod.

Poziv je otvoren do 1. februara i ovom prilikom predstavnici svih sportskih klubova su pozvani da se na isti na vrijeme prijave.

(RadioBrod)

Odgovori

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Obavezna polja su označena sa * (obavezno)