Odred izviđača “Petar Kočić” učestvovao na izviđačkom višeboju u Banovićima

Prošlog vikenda, od 3. do 5.9.2021. godine, u organizaciji Odreda izviđača “Plamen” Banovići, održan je 44. međuna-rodni izviđački višeboj “KONJUH PLANINOM – 2021”, Banovići, na kom je učestvovalo 16 odreda, 25 ekipa i ukupno 250 izviđača iz Bosne i Hercegovine, Republike Srbije i Hrvatske.

Odred izviđača “Petar Kočić” iz Broda je, naravno, uzeo učešće u izviđačkom višeboju. Odred je predstavljalo 5 ekipa u tri kategorije.

Jedna ekipa u kategoriji Poletaraca, tri ekipe mlađih izviđača i planinki, a osvojena su tri mjesta – treće, četvrto i peto mjesto, te u kategoriji starijih izviđača i planinki koja je osvojila treće mjesto.

“Ponosni smo na naše izviđače koji su prešli veoma zahtjevnu stazu. Pojedincima je ovo bilo prvo takmičenje i na tome im čestitamo”, poručuju iz Odreda izviđača “Petar Kočić”.

Cjelodnevno takmičenje u izviđačkim vještinama i igrama na kontrolnim tačkama i ručkom na stazi, dočarali su prelijep ambijent zaštićenog pejzaža planine Konjuh.

Večernje druženje uz logorsku vatru sa drugarima iz raznih krajeva i gradova regiona je neizostavan i nezaboravan doživljaj za svakog izviđača.

Foto: Općina Banovići
Foto: Općina Banovići

Odgovori

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Obavezna polja su označena sa * (obavezno)