Odluka Instituta: Đaci na nastavi bez maski

Časovi u osnovnim i srednjim školama ponovo će od 1. septembra trajati 45 minuta, mali odmor biće pet minuta, a veliki 15 minuta, odlučila je danas Vlada RS.

Nastavu treba organizovati na otvorenom, kad god to prilike dozvoljavaju. Produženi boravak i jutarnje čuvanje biće organizovano u skladu sa merama Instituta za javno zdravstvo RS.

Preporuka je da djeca nose maske samo prilikom kretanja u školi, a u slučaju pogoršanja, ići će se prema restriktivnijoj meri, potvrdio je za Srpskainfo direktor Instituta Branislav Zeljković. Nastavnici će, kaže, i dalje nositi maske.

– Razred se vraća u punom kapacitetu, naša preporuka je i da se dopusti fizičko vaspitanje uz poštovanje mjera- kaže Zeljković.

Za učenike hronične bolesnike i one koji imaju mišljenje ljekara da se preporučuje nastava na daljinu, kao i đake koji iz drugih razloga ne mogu pratiti redovnu nastavu, škola je dužna organizovati nastavu putem Office 365 edukativnih alata ili drugih platformi, prenosi Srpskainfo.

Učenicima koji pohađaju nastavu na daljinu ne upisuju se izostanci sa nastave. Ministarstvo će pratiti epidemiološku situaciju i preporuke Instituta za javno zdravstvo i ukoliko bude potrebno naknadno donositi određene odluke.

Odgovori

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Obavezna polja su označena sa * (obavezno)