Odigrana predstava “Mirka i drugari” u osnovnoj školi

Agencija za bezbjednost saobraćaja RS je pripremila predstavu kojom uči djecu mlađeg školskog uzrasta bezbjednom ponašanju u saobraćaju. Predstava se izvodi u školama širom Republike Srpske, a izvode je mladi glumci Dragana Ilić kao Mirka i Svetozar Babić kao Mirko. Ova predstava je izvedena u saradnji sa Opštinom Brod, a putem projekata koji se realizuju u Brodu.

„Već duži niz godina Agencija za bezbjednost saobraćaja zajedno sa Auto-moto savezom Republike Srpske, školama i opštinama organizuje predstavu „Mirka i drugari“, a glumci kroz predstavu djeci pričaju o bezbjednosti saobraćaja i pravilima kretanja djece u saobraćaju“ , rekao je Nikola Torbica, predstavnik Agencije za bezbjednost saobraćaja Republike Srpske.

Cilj predstave jeste da se kroz jedan interesantan pristup djeca nauče osnovnim saobraćajnim pravilima u svojstvu pješaka, biciklista i putnika u motornim vozilima.

Djeca su veoma pozitivno reagovala na glumce i temu iako im je ona već prilično dobro poznata zahvaljujući radu policajca-saradnika Željka Šainovića. Glumci su bili nadahnuti dječijom slobodom i otvorenošću te su se veoma potrudili. Na kraju predstave svako je dijete dobilo “dozvolu za pješake” u vidu slikovnice “10 lekcija koje život znače“.

Predstavi su prisustvovala djeca iz grupa produženog boravka i jutarnjeg čuvanja.

Prema riječima Bojana Popovića, samostalnog stručnog saradnika za komunalnu infrastrukturu i poslove sabraćaja u opštini Brod, posredstvom Agencije se trenutno u Brodu realizuju dva projekta:

  1. Strategija bezbjednosti saobraćaja na području opštine Brod od 2022. – 2031. godine;
  2. Projekat Unapređenja bezbjednosti saobraćaja u zoni SŠC“Nikola Tesla“.

Odgovori

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Obavezna polja su označena sa * (obavezno)