Odbornici SO Brod na UNDP obuci

Savez opština i gradova Republike Srpske organizovao je jednodnevnu obuku za odbornike Skupštine opštine Brod 3. decembra 2021. godine na temu „Planiranja i upravljanja razvojem“.

Obuka je realizovana u okviru projekta “Integrisani lokalni razvoj (#ILDP)”, koji sprovode Vlada Švajcarske i Razvojni program Ujedinjenih nacija (UNDP).

Cilj obuke je podizanje stepena zainteresovanosti i upućenosti odbornika za preuzimanje aktivnije uloge u donošenju i nadgedanju provođenja lokalnih razvojnih strategija i odgovarajućih planova implementacije.

Kroz tri modula odbornici su upoznati sa ključnim aspektima upravljanja lokalnim razvojem, kao i mogućnostima za djelovanje. Na kraju su predstavljene praktične metode koje olakšavaju ostvarivanje njihove aktivnije uloge u procesima važnim za lokalnu zajednicu.

Obuci je prisustvovao i načelnik opštine gospodin Zoran Vidić, predsjednik skupštine gospodin Aleksandar Kruškonjić kao i veći broj odbornika i službenika opštine Brod koji rade na poslovima i implementaciji strategija razvoja. Izvođač obuke bio je Dragan Mišić, šef odsjeka za razvoj i investicije u opštini Teslić.

Odgovori

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Obavezna polja su označena sa * (obavezno)