Obilježen međunarodni Dan vatrogasaca

Načelnik opštine Brod Zoran Vidić danas je posjetio Profesionalnu vatrogasno-spasilačku jedinicu Brod i, uz čestitke vatrogascima povodom međunarodnog dana vatrogasaca, najavio kadrovsko jačanje jedinice.

-Opremljenost vatrogasne jedinice, koju čini tim iskusnih vatrogasaca, na zavidnom je nivou, ocijenio je Vidić i najavio kadrovsko jačanje kako bi jedinica još spremnije mogla odgovorili zadatku.

Starješina jednice Mile Vukman, istakao je da je profesionalna vatrogasno-spasilačka jedinica u potpunosti spremna da odgovori izazovima.

-U jedinici je 16 zaposlenih, a obzirom da raspolažemo dobrim voznim parkom, te da krajem maja očekujemo isporuku novog vatrogasnog vozila, bićemo u potpunosti spremni odgovoriti svakom zadatku koji se nađe pred nama-, izjavio Vukman.

Požari, poplave i druge elementarne nepogode, spasavanje ljudi i materijalnih dobara, sve su to poslovi koje obavljaju vatrogasci, žrtvujući svoje, a spašavajući tuđe živote i tuđu imovinu.

I upravo danas, kada obilježavaju svoj dan, brodski vatrogasci uspješno su u ulici Vojvode Živojina Mišića izvršili zadatak gašenja krovišta na jednom objektu.

Odgovori

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Obavezna polja su označena sa * (obavezno)