Obavještenje za sve učenike i roditelje Osnovne škole „Sveti Sava“ Brod

Obavještavamo sve učenike i roditelje naše Škole da će nastava u školskoj 2021/22. godini početi u srijedu, 1. septembra. Prema trenutnom stanju i uputstvima Ministarstva prosvjete i kulture, nastava će se realizovati bez podjele odjeljenja na grupe, a nastavni časovi će trajati po 45 minuta. U satnicu svakog nastavnog dana uključen je po jedan veliki odmor u trajanju 15 minuta, i mali odmori u trajanju od po 5 minuta.

U centralnoj školi u Brodu nastava će se odvijati u dvije smjene. Prva smjena počinje u 7,00 časova, a šesti čas se zavr-šava u 12,05 časova. Druga smjena počinje u 13,00 časova, a šesti čas se završava u 18,05 časova.

U centralnoj školi u Brodu, smjene će se rotirati svakog mjeseca, onako kako je to bilo do školske 2019/20. godine. U područnim školama u Zborištu i Gornjim Kolibama nastava će se odvijati kroz kombinovana odjeljenja i isključivo u prvoj smjeni. Nastavni dan u područnim školama će se odvijati onako kako je to bilo prije izbijanja pandemije virusa korona. Očekujemo da će se ovakav način rada održati i opstati, što opet zavisi od obima pogoršanja situacije, o čemu će blagovremene odluke donositi nadležne institucije.

Svi putni pravci, kojima su saobraćali autobusi za prevoz učenika naše Škole, održavaće se i dalje po satnici po kojoj su saobraćali i prije izbijanja pandemije virusa korona.

Novina u ovom dijelu je da se uvodi nova autobuska linija, koja će saobraćati od Osnovne škole do spomenika u Novom poloju, i obuhvataće sve naše učenike ovog naselja od stare škole u Poloju, do Zmaj Jovine ulice, kao i sve one učenike koji iz Zmaj Jovine ulice gravitiraju polaznoj stanici kod spomenika.

Kad su u pitanju učenici koji polažu pravo na korištenje đačkog prevoza, apelujemo i na njih i na roditelje da pravovre-meno ispune i ovjere izjave u šalter sali opštine Brod. Obrasci izjava će biti podijeljeni učenicima da ih roditelji preuzmu i ovjere. Ovjerene izjave se MORAJU dostaviti najdalje do 10. septembra. Svi oni koji ne budu poštovali ovaj rok, sami će snositi posljedice za gubljenje povlastice besplatnog korištenja đačkog prevoza

Prijem prvačića će se organizovati i prilagoditi trenutnoj epidemiološkoj situaciji. Program prijema će se održati za svako odjeljenje prvog razreda posebno, po sljedećoj satnici:

Program za odjeljenje 1-1 razreda počeće u 8,00 časova, i trajaće do 8,30.

Program za odjeljenje 1-2 razreda počeće u 8,45 časova, a trajaće do 9,15.

Program za odjeljenje 1-3 razreda počeće u 9,30 časova, i trajaće do 10,00 časova.

I na kraju program za odjeljenje 1-4 razreda počeće u 10,15 časova, a zabršiće u 10,45.

U polusatnom programu prvačićima će se zaželjeti dobrodošlica, prezentovati život i rad ove škole, odnosno šta ih očekuje tokom devetogodišnjeg školovanja. Ujedno će se iskoristiti prilika da se podijele đačke torbe i prigodan nastavni sadržaj u njima, koje su zajedno darovali Rafinerija nafte i opština Brod. Poslije zvaničnog programa i fotografisanja za prvu đačku uspomenu, učenici i roditelji će sa svojim učiteljicama otići u svoje učionice na dalje upoznavanje.

Radi obavezujućih mjera, propisanih da se primjenjuju prilikom programa povodom prijema prvačića, uz svakog učenika moći će da prisustvuje samo po jedan roditelj.

Uz nadu da će ova školska godina teći normalnije nego prethodne dvije, svi članovi kolektiva naše Škole žele svim učenicima uspješan rad, i da se radost i osmijeh vrate u srca i na lica naših učenika, a u duše roditelja i nastavnika da se vrati zadovoljstvo.

O svim eventualnim promjenama učenici i roditelji će biti blagovremeno obaviještavani.

JU OŠ “Sveti Sava” Brod

Odgovori

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena.