Obavještenje za sve učenike i roditelje Osnovne škole „Sveti Sava“ Brod

Obavještavamo sve učenike i roditelje naše Škole da će nastava u školskoj 2022/23. godini početi u četvrtak, 1. septembra. Prema trenutnom stanju i uputstvima Ministarstva prosvjete i kulture, nastava će se realizovati na način kako se odvijala i prethodne školske godine. Nastavni časovi će trajati po 45 minuta. U satnicu svakog nastavnog dana uključen je po jedan veliki odmor u trajanju 15 minuta, i mali odmori u trajanju od po 5 minuta.

U centralnoj školi u Brodu nastava će se odvijati u dvije smjene. Prva smjena počinje u 7,00 časova, a šesti čas se završava u 12,05 časova. Druga smjena počinje u 13,00 časova, a šesti čas se završava u 18,05 časova.

Učenici prošlogodišnjeg petog, a sada šestog razreda ostaju svi u svojim dosadašnjim odjeljenjima. Odjeljenje šestog razreda sa indeksom 1, početkom septembra ide u prvu smjenu, dok indeksi 2 i 3 idu u popodnevnu smjenu.

U centralnoj školi u Brodu i dalje će se odvijati rotacija smjena. Razmatraju se dva prijedloga rotacije: da se rotacija vrši jednom mjesečno, kao i do sada; ili da se rotacija vrši svake dvije sedmice. O ovome će se, u dogovoru dvije škole, prevoznika i Opštine sljedeće sedmice zauzeti konačan stav. U područnim školama u Zborištu i Gornjim Kolibama nastava će se odvijati kroz kombinovana odjeljenja i isključivo u prvoj smjeni. Nastavni dan u područnim školama će se odvijati onako kako je to bilo i tokom prethodne školske godine. Očekujemo da će se ovakav način rada održati i opstati, što opet zavisi od epidemiološke situacije, o čemu će odluke donositi nadležne institucije.

Svi putni pravci, kojima su saobraćali autobusi za prevoz učenika naše Škole, uključujući i liniju za Novi poloj, održavaće se i dalje po satnici po kojoj su saobraćali i prethodne školske godine.

Kad su u pitanju učenici koji polažu pravo na korištenje đačkog prevoza, apelujemo i na njih i na roditelje da pravovremeno ispune i ovjere izjave u šalter sali opštine Brod. Obrasci izjava će biti podijeljeni učenicima da ih roditelji preuzmu i ovjere. Ovjerene izjave se MORAJU dostaviti najdalje do 9. septembra. Svi oni koji ne budu poštovali ovaj rok, sami će snositi posljedice za gubljenje povlastice besplatnog korištenja đačkog prevoza.

Priredba za prijem prvačića će se organizovati u četvrtak, 1. septembra, sa početkom u 11,00 časova za sva 4 odjeljenja prvog razreda.

U jednočasovnom programu prvačićima će se zaželjeti dobrodošlica i prezentovati život i rad ove škole. Ujedno će se iskoristiti prilika da se podijele đačke torbe i prigodan nastavni sadržaj u njima, koje su zajedno darovali Rafinerija nafte i opština Brod. Poslije zvaničnog programa i fotografisanja za prvu đačku uspomenu, učenici i roditelji će sa svojim učiteljicama otići u svoje učionice na dalje upoznavanje.

Radi obavezujućih mjera prevencije, prilikom trajanja programa uz svakog učenika može da prisustvuje samo po jedan roditelj.

Uz nadu da će ova školska godina teći što je više moguće normalno, svi članovi kolektiva naše Škole žele svim našim učenicima uspješan početak i rad školske godine.

O eventualnim promjenama učenici i roditelji će biti blagovremeno obaviještavani.

DIREKTOR ŠKOLE
Brano Gojković

Odgovori

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena.