Nema zabrane kupanja na Adi uprkos protivminskim aktivnostima

Odsjek za poslove zaštite i spasavanja opštine Brod obavještava građane Broda i širu javnost da su od jutros, od 8 časova, EOD ”A” timovi Republičke uprave Civilne zaštite Republike Srpske (RUCZ RS) iz Pala i Trebinja, započeli opsežne protivminske aktivnosti u području riječnog korita rijeke Save, odnosno riječnog ostrva Ada.

Protivminske aktivnosti se izvode metodom manuelne pretrage i pregleda kopnenog dijela terena ovog riječnog ostrva na eventualno prisustvo eksplozivnih sredstava zaostalih iz rata i to neposredno ispod samog savskog mosta, odnosno zapadno i istočno od mosta, oko nosećih stubova mosta, te užeg područja priobalja.

Radovi će biti izvođeni samo radnim danima i to u periodu od 6 do 14 časova.

Mole se građani-šetači, kupači i ribolovci da se u navedenom vremenskom periodu bez velike nužde ne zadržavaju na savskom šetalištu, priobalju ili na vodi, odnosno neposredno oko područja  Ade i ispod područja samog mosta.

Civilna zaštita građanima takođe upućuje obavještenje da svoja vozila ne parkiraju na prolazima prema šetalištu ili na putnim pravcima prema plaži, na zapadnom dijelu kupališta.

Ovo se posebno odnosi na prilaz šetalištiu zapadno od zgrade Pošte.

Kupanje građana na uobičajenom dijelu kupališta na zapadnom dijelu Ade u pravcu zgrade Opštinske uprave do pravca Freš bara se ne zabranjuje.

Odgovori

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena.