Nebojša Radan odradio odličan skauting: Lazić na radaru TSC-a

Mladi Jovan Lazić, štoper pionirske ekipe FK „Tekstilc“, nalazi se na radaru srpskog superligasa „TSC“ iz Bačke Topole.

Ovaj trinaestogodišnjak nedavno, na preporuku skauta i trenera Nebojše Radana, boravio u akademiji „TSC-a“ i ostavio odličan utisak na stručna lica kluba iz Vojvodine.

– Kao skaut sam Lazića pratio izvjestan period i na osnovu svega toga sam ga preporučio ljudima iz „TSC-a“. Jovan je na akademiji proveo sedam dana i ostavio odličan utisak, nakon čega je uslijedio poziv da sa pionirskom selekcijom tog kluba putuje na izuzetno jak međunarodni turnir u Mađarsku, gdje je takođe pokazao kvalitete, kaže Radan.

Lazić bi po završetku osnovne škole mogao postati član ovog kluba, a do tada je planirano da što češće boravi u Bačkoj Topoli.

 Ja ću biti zadužen da njegov fudbalski razvoj pratim u koordinaciji sa ljudima iz omladinske škole „TSC-a“. Zbog Jovanovih čestih izostanaka sa redovne nastave veliku zahvalnost dugujemo direktoru OS „Nikola Tesla“ Ljubiši Đuriću. Iskreno se nadam da je na pomolu jedna lijepa fudbalska prica koju će Jovan ispisati svojim fudbalskim koracima, naglašava Radan.

Inače, Radan je znatan dio svog životnog vijeka proveo u Brodu. Za to vrijeme ostavio je neizbrisiv trag u sportskom životu grada, posebno u FK Polet. Sada radi kao skaut i redovno prati, kako Polet tako i mlađe kategorije brodskih fudbalskih nada.

Izvor: derventacafe.com

Odgovori

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Obavezna polja su označena sa * (obavezno)