Nagrade na “Banja Luka Marathon” ne prestaju da oduševljavaju: rakija, sic za bicikl, karton mlijeka

U nedjelju je održan prvi Banjalučki maraton na kom su učestvovali i trkači iz Broda, koji su ostvarili zavidne rezultate. Jovičić Dalibor je bio drugoplasirani na maratonu, Nandino Malešević treći u trci na 5 kilometara, Đorđe Ćerić četvrti na polumaratonu, Dario Veselinović sedmoplasirani u trci na 10 kilometara, ali i mnogobrojni drugi koji su ostvarili uspjeh samim učešćem na ovom atletskom spektaklu.

Međutim, javnost je uzburkana nagradama koje su dodijeljene najboljima.

Odmah nakon završene utrke, oglasio se pobjednik utrke na 10 kilometara koji je ostao i zatečen i razočaran osvojenom nagradom – flašom rakije!

“Osvojeno 1. mjesto na 10 km na Banjalučkom maratonu, zadovoljan sam svojim trčanjem. Jako sam razočaran ovom organizacijom. Ja kao najbrži na 10 km sam dobio flašu rakije dok su žene dobile telefone i laptop. Ovo je jako ružno od organizacije Banjalučkog maratona”, napisao je Samardžić na svom Facebook profilu.

Da sramoti nije kraj, organizator se pobrinuo i kada su u pitanju nagrade u drugim disciplinama.

Naime, juče se na svom profilu oglasio i Dalibor Jovičić, koji je bio drugoplasirani na maratonu. Jovičićev rezultat i prolazno vrijeme je trenutno 6. vrijeme u Bosni i Hercegovini u ovoj kraljevskoj disciplini.

“2. mjesto na Mozzart Banja Luka Marathon 2021 i trenutno 6. vrijeme u BiH u maratonu (42.2km), 2 sata 56 minuta i 57 sekundi. I vratio sam se kući sa nagradama u vidu kladioničarske šolje (za kavu) i sicom od bicikla”, stoji u Jovičićevoj objavi.

Fotografija: Mozzart Banja Luka marathon 2021.

Da bismo se uvjerili u to da li je i Nandino Malešević prošao “kao bos po trnju” kada su nagrade u pitanju, kontaktirali smo Nandina koji nam je potvrdio razočaranost cjelokupnom organizacijom Maratona.

“Spomenuću samo utrku koju sam ja trčao, 5 km: imali smo stazu dugu 2,5 km u jednom pravcu, okret i nazad – i nisu označili okret. Ni volontera tu na okretu. Pa kako? Nisu imali ni oznaku na mjestu gdje se odvajaju staze na 5 i 21 km. Nagrada za treće mjesto je puna kesa reklama i letaka Ministarstva turizma RS i paket Bioelectre. Skupa neka diploma, pehar? Majica, kapa, čarape? Neka nagrada? Ništa! A 35 KM startnina. A start utrke, pa to je posebna priča… Sram ih bilo! Ubjedljivo najgora utrka gdje sam trčao, znači bez premca”, razočarano će Malešević.

Fotografija: Mozzart Banja Luka marathon 2021.

Odgovori

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Obavezna polja su označena sa * (obavezno)