Na liječenje u UKC transportovana 64 novorođenčeta iz Doboja, inkubatori veoma važni

DOBOJ- Iz Bolnice “Sveti apostol Luka” u Doboju ukazali su na veliki značaj posjedovanja savremenih transportnih inkubatora, napominjući da je ova ustanova od 2020. godine obavila 64 transporta novorođenčadi koja su zbog zdravstvenih komplikacija upućena na liječenje u Univerzitetski klinički centar /UKC/ Republike Srpske.

Iz dobojske Bolnice je prema UKC-u u tekućoj godini zabilježeno 20 prevoza, 18 ih je bilo 2021. godine, a 26 u 2020. godini.

“Naša ustanova raspolaže sa tri transportna inkubatora”, rečeno je iz Bolnice.

Iz ove zdravstvene ustanove ukazuju na važnost posjedovanja savremenih transportnih inkubatora, prije svega, zbog sigurnog transporta i boljih uslova za dijete tokom transporta.

U Banjaluci će, pod pokroviteljstvom predsjednika Republike Srpske Milorada Dodika, u ponedjeljak, 26. decembra, biti održano 13. donatorsko veče “S ljubavlju hrabrim srcima”, s ciljem obezbjeđenja transportnih inkubatora u porodilištima širom Srpske.

Nosilac ovogodišnje akcije je Udruženje pedijatara Republike Srpske, a na inicijativu i zahtjev pedijatara iz Nevesinja, Trebinja, Zvornika, Istočnog Sarajeva, Gradiške, Doboja, Bijeljine, Foče i Banjaluke, koji su iskazali potrebu da se u porodilištima širom Srpske obezbijede transportni inkubatori i tako omogući savremen neonatalni transport.

Donatorsko veče biće održano u Administrativnom centru Vlade Republike Srpske sa početkom u 20.00 časova. 

(SRNA)

Odgovori

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Obavezna polja su označena sa * (obavezno)