Muškarac uhapšen u Brodu dovodi se u vezu s Al Kaidom

Jasmin Mulahusić, koji je uhapšen na graničnom prelazu u Brodu, predat je Tužilaštvu Bosne i Herce-govine gdje je ispitan u svojstvu osumnjičenog. On se, između ostalog, dovodi u vezu s terorističkom organizacijom Al Kaida.

Prema prikupljenim podacima, navedeni osumnjičeni je bio u fokusu interesa bezbjedonosnih službi stranih zemalja i dovodi se u vezu s osobama bliskim terorističkoj organizaciji Al Kaida i drugim terori,-stičkim organizacijama. Radi se o vrlo kompleksnim istražnim aktivnostima koje prevazilaze pitanja državne bezbjednosti Bosne i Hercegovine – navode iz Tužilaštva BiH, prenosi Klix.

S obzirom na to da određeni politički subjekti u BiH pokušavaju relativizirati pitanje hapšenja navedenog osumnjičenog, Tužilaštvo BiH ih poziva da se suz-drže od neprimjerenog ponašanja i otvorenih pri-tisaka na pravosuđe, što može imati štetne poslje-dice po međunarodni ugled BiH u oblasti sigurnosti i borbe protiv terorizma.

Navedenog osumnjičenog evidentirali su i istražni organi drugih zemalja, što je rezultat zajedničkog rada u borbi protiv sprečavanja međunarodnih terorističkih aktivnosti.

(klix.ba)

Odgovori

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Obavezna polja su označena sa * (obavezno)