Muškarac iz Jelaha očitao lekciju dijasporcima i natjerao ih da pokupe smeće koje su bacili u rijeku

Savjesni mještanin Jelaha, Mirnes Kamišević, nakon što je primjetio da iz automobila stranih registarskih oznaka, nepoznate osobe bacaju smeće, natjerao ih je da ga pokupe, a sve je snimio i objavio na svom Facebook profilu.

Borba ekoloških udruženja za čiste rijeke i okolinu sve je jača, a veliki broj građana BiH odvažan je da stvari uzme u svoje ruke pa nelegalno odlaganje otpada redovno prijavljuje inspekcijama, dok neki odluče uzeti stvar u svoje ruke pa to još i zabilježe i objave javno.

U videosnimku koji je popularan na društvenim mrežama Mirnes je, nakon što je primijetio da iz vozila njemačkih registarskih oznaka smeće završava u rijeci Usori kod Jelaha, odlučio da ih sustigne i natjera, na mjesto gdje su bacili smeće, isto odvezu na adekvatnu lokaciju.

Dok su se pravdali da nisu imali kantu da odlože smeće, Kamišević im je dao nekoliko načina kako su to smeće mogli odložiti, a jedno od njih je bilo da su isto mogli baciti u bilo koji kontejner, te da se niko ne bi bunio.

Na kraju. ipak voda nije odnijela smeće, kako je to rekla žena iz videa, već njihov automobil kojim su došli na godišnji u BiH.

(Klix)

Odgovori

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Obavezna polja su označena sa * (obavezno)