Site icon eBrod

MUP RS: Za 4 dana iz saobraćaja isključena 1.102 vozača

Fotografija: MUP RS (Facebook)

Policijski službenici Ministarstvo unutrašnjih poslova Republike Srpske su u okviru pojačane kontrole učesnika u saobraćaju koja je organizovana 6., 7., 8. i 9. avgusta 2021. godine na području Republike Srpske, zbog prisustva alkohola u organizmu iz saobraćaja isljučili 1.102 vozača, a zbog prisustva alkohola preko 1,5 g/kg 124 vozača zadržano je lišenjem slobode do otrežnjenja odnosno oporavka.

Zbog utvrđenog prisustva droge ili psihoaktivnih sustanci u organizmu i odbijanja da se podvrgnu ispitivanju, policijski službenici su sankcionisali 46 vozačaU kontrolama koje su organizovane posredstvom punktova, kontrolisana su sva eventualna kršenja zakonskih odredbi, ostvarujući vid kontrole tzv. lijevak, a po principu nulte tolerancije.

Tokom navedena četiri dana izdato je i 628 prekršajnih naloga zbog nekorištenja bezbjednosnog pojasa tokom vožnje, 382 zbog nepropisnog prevoženja djece i nekorištenja autosjedalice, 50 vozača je sankcionisano zbog upravanja vozilom prije sticanja prava na upravljanje i dr.

Akcija se sprovodi u okviru kampanje „Vozi oprezno – putuj bezbjedno“, čiji je cilj poboljanje stanja bezbjednosti u oblasti saobraćaja u ljetnim mjesecima.

Ministarstvo unutrašnjih poslova Republike Srpske apeluje na sve učesnike u saobraćaju, a posebno na vozače, da brzinu kretanja vozila prilagode uslovima i stanju na putevima, te da ne upravljaju vozilom pod dejstvom alkohola.

Exit mobile version