Mladi gitaristi nose lijepe uspomene iz Gučeva: Kerber uveličao doživljaj

Članovi Škole gitare Brod, njih sedamnaest, provelo je 5 dana na kampu u Loznici u mjestu Gučevo, zajedno sa članovima škole School of rock.

Ukupan kapacitet kampa činilo je 40 gitara.

“School of rock je škola/kamp koju je osnovao naš domaćin Jovica Ivanović koji održava ovaj kamp u životu 15 godina unazad. Jovica je vrstan muzičar i fantastičan gitarista koji je od prvog dana naše članove uvodio u svijet gitare i muzike. Kažu da je njegov pristup vrlo zanimljiv, te da na licu mjesta naučiš i zapamtiš sve zanimljivosti o muzičkim instrumentima. Pored čika Jovice, u edukaciji su učestvovale i njegove ćerke Milica i Jelena. Obe su završile muzičku školu i nastavile svoje obrazovanje i rad u struci, izjavio je Stjepan Škvorc, predsjednik Udruženja “Ljubitelji škole gitare”.

Prvog dana članovi ovog Udruženja počeli su da sviraju i pokazuju svoje vještine.

Posle odmora i doručka, drugi dan im se pridružio kolega Bane koji je na kampu bio 10 godina unazad, te na električnoj gitari pokazao svoje stečeno znanje.

Trećeg dana, mladi brodski gitaristi, imali su priliku da se oprobaju u komponovanju i pisanju pjesama. Podijeljeni u grupe, pisali su tekstove i pjevali pjesme koje je obrađivao student iz Berlina Nemanja Ljubinković, koji će Brođanima dostaviti demo snimke njihovih pjesama.

Potom su se upoznali sa okolinom šetajući krajolikom Gučeva, a uveče su se družili sa kolegama izviđačima oko logorske vatre.

Poslednjeg dana se održao završni koncert u restoranu u sklopu Gučevskih vajata pred drugim učenicima i ostalim gostima hotela.

Koncert je uveličao iznenadni dolazak poznate grupe ‘Kerber’ čiji su članovi svojim pjevanjem i sviranjem upotpunili znanje naših drugara, ne krijući oduševljenje što su na jednom mjestu zatekli 40 mladih gitarista.

Zatim su se pozdravili sa svojim drugarima i mentorima teška srca, jer sve što je lijepo kratko traje. Te su sljedećeg jutra otišli svojim kućama.

Naši drugari su stekli veliko znanje, nove prijatelje i velike ljude za tako kratko vrijeme. Upoznali su se raznim sferama muzičke umjetnosti i proširili svoje vidike. Raduju se ponovnom susretu i druženju.Zahvalni su divnim ljudima i domaćinima koji su ih ugostili i obezbijedili im nezaboravno iskustvo i provod“, ponosno će učitelj gitare Čedo Latinović.

Odgovori

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena.