Mjere u Srpskoj produžene do 13. septembra

Republički štab za vanredne situacije Republike Srpske donio je na današnjoj sjednici odluku da se sve postojeće mjere produže do 13. septembra.

“Štab je zadužio sve vaspitno – obrazovne ustanove i gradske/opštinske štabove za vanredne situacije jedinica lokalnih samouprava u Republici Srpskoj, da u skladu sa epidemiološkom situacijom u Republici Srpskoj, redovno obavještavaju Ministarstvo prosvjete i kulture, te da ukoliko bude potrebno dostave prijedlog za obustavljanje nastave u školama i prelasku na odvijanje nastave na daljinu”, navodi se u saopštenju Kriznog štaba.

Kako se dodaje, prijedlog za obustavljanje nastave u školama može da obuhvata sve škole na području određene jedi-nice lokalne samouprave ili samo određene škole sa ili bez područnih odjeljenja.

Između ostalog, i dalje se zabranjuje okupljanje u grupama većim od 120 osoba, sva privatna okupljanja koja se ne odr-žavaju na javnom mjestu u grupama većim od 70 osoba.

Takođe se ograničava radno vrijeme u periodu od šest do 24 časa svim ugostiteljskim objektima za hranu i piće i pri-ređivačima igara na sreću.

Noćni klubovi i dalje mogu da rade do dva časa iza ponoći.

Odgovori

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Obavezna polja su označena sa * (obavezno)