Mjere produžene do 30. avgusta: Republički štab poziva građane da se vakcinišu

Republički štab za vanredne situacije dosadašnje mjere produžio je do 30. avgusta, te apelovao na stanovnike da se u što većem broju vakcinišu protiv virusa korona, da bi se sačuvalo zdravlje ljudi, te održala stabilna epidemiološka situacija u Republici Srpskoj.

– Republički štab poziva sve građane koji se do sada nisu vakcinisali da to učine što je prije moguće, budući da se posljednjih dana bilježi stalan rast broja zaraženih od virusa korona. U posljednje dvije sedmice, među novozaraženim od virusa korona, preovladava mlađe, radno sposobno stanovništvo, a posebno je zabrinjavajuće da je više od devedeset odsto oboljelih lica, nevakcinisano – saopšteno je poslije sjednice štaba.

Dodaje se da se vakcinacija u Republici Srpskoj odvija nesmetano, a obezbijeđen je dovoljan broj vakcina protiv virusa korona, različitih proizvođača, za sve građane.

Na današnjoj sjednici, Republički štab za vanredne situacije naložio je Inspektoratu Republike Srpske i nadležnim inspekcijama da, cijeneći epidemilolšku situaciju, pojačaju kontrolu sprovođenja mjera protiv virusa korona.

Odgovori

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Obavezna polja su označena sa * (obavezno)