Malešević na pobjedničkom postolju Vučko traila: Porodica kao ključ uspjeha

Ovogodišnje izdanje Vučko traila nije donijelo iznenađenja, bar kada je, brodski trail trkač Nandino Malešević, u pitanju. Dokazan na ovom trailu, Malešević je opet izabrao teži put, odnosno crvenu stazu.

Crvena staza je trail na kojem se moralo dobro paziti kuda se ide, s 3600 m uspona. Drugo lice Bjelašnice, stari putevi i još starije legende, kanjon Rakitnice i oštri greben Visočice. Sve to, začinjeno pejzažima koji oduzimaju dah, te stećcima koji vire sa svih strana. Neodoljivo podsjeća na naše pretke što su ovaj trail odrađivali svakim danom za doručak, ganjajući ovčice po planinaskim proplancima. Ono što je važno napomenuti jeste to da je staza dužine 61 km.

Da 61 km!

Malešević je uspio, za nepun sat je bio uspješniji nego prošle godine, te se zasluženo našao na pobjedničkom postolju! Treće mjesto je impresivan uspjeh u ovakvim uslovima!

“Izuzetno teska i zahtjevna staza, sa 3600 m uspona, i jos gore, sa isto toliko silaska, kamen, vrtače, travuljetina, korijenje pod nogama. Vrijeme 9 sati i 2 minuta – 55 min brze nego prosle godine kada sam osvojio sedmo mjesto”, ističe Nandino.

Zasluge za ovakav plasman ne prepisuje samo sebi, nego i svima koji su doprinijeli bronzanoj medalji.

Zahvaljujem se Dariu Veselinoviću na podršci i prije i posle utrke. Takođe, dobar dio zasluga za ovakav uspjeh ide na račun Marija Jovića, jer kad sam mislio odustati od trke zbog tetive, on me “zakrpio” majstorski. A najvise hvala mom stručnom timu: supruzi Mihaeli bez koje ovo ne bi bilo moguće. I tačka. Mom “fitnes treneru” sinu Adrianu – dok se uspavljujemo radimo čučnjeve i istezanje na vrhove prstiju – zato sam brda jeo. I mom starijem sinu Viktoru, mom ratniku i najvećem navijaču. Znam da Viku ne smijem razočarati, i zato pritisnem i onda kad noge vise ne mogu”, emotivno priča Malešević.

Odgovori

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Obavezna polja su označena sa * (obavezno)