Malešević i Jovičić istrčali po 69 km na SkakavacTrailu

Ultramaratonska “Plava trka” u sklopu Skakavac Traila je trka duga 69 km sa 3.800 m uspona.

Brdski teren, impresivan uspon, netaknuta priroda…

Međutim, šta je to za brodske trkače? Mačji kašalj!

Nandino Malešević – dokazani trail trkač, i Dražen Jovičić – ultramaratonska zvijezda, uzeli su učešće na ovogodišnjem izdanju Skakavac Traila, i odlučili se za “Plavu stazu”.

Izuzetno zahtjevna staza koje kreće ispred sarajevskog muzeja, stare željezničke stanice na Bistriku. Sa Bistrika “Plavka” silazi na čuveni carigradski drum, odnosno put kojim se u doba Osmanlijske vladavine iz Sarajeva išlo ka istočnim dijelovima Carstva i dalje do rijeke Miljacke. Po prelasku preko Kazije ćuprije, staza se preko Darive penje na Bijelu tabiju odakle ispod Višegradske kapije ide putem Zmajevca i Špicaste stijene prema najljepšem sarajevskom izletištu Barice, te preko Mrkovića i Nahoreva upija u sebe Zelenu, nakon 20 kilometara i Žutu stazu i konačno dolazi do cilja u Semizovcu gdje je zasijala prva sijalica nakon New York-a.

Nakon 10 sati, osam minuta i dvije sekunde – kroz cilj je prošao Nandino Malešević zauzevši 6. mjesto u ukupnom plasmanu, dok je Dražen Jovičić zauzeo, takođe fantastično 11. mjesto s prolaznim vremenom 11:10:12 h.

Nandino Malešević (Foto: SkakavacTrail 2020.)

“Nakon ovakve utrke, zaista je potreban odmor, doslovno sam bio u raspadu, znači tijelo prazno. Moram naglasiti i da je ova staza od 69 km ujedno bila i prvenstvo BiH u trailu, zvanično i pod Atletskim savezom BiH”, priča za naš portal Nandino Malešević.

Dražen Jovičić (Foto: ibrod, trka u Italiji)

Impresivan rezultat dvojice još impresivnijih atletičara ako se uzmu u obzir ekstremni uslovi, težina i dužina staze!

Uspjeh je i pojaviti se na ovakvoj utrci, a posebno završiti je!

Čestitamo!

Odgovori

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Obavezna polja su označena sa * (obavezno)