LU “Vučjak” odličan na Republičkom kupu

U Banjoj Luci je održan 20. Republički kup u gađanju letećih meta, na kojem je učestvovalo 50 takmičara iz cijele Republike Srpske, a najviše nagrada osvojili su učesnici iz Semberije koji su i bili najbrojniji.

Ovogodišnje takmičenje na banjalučkom strelištu u Rakovačkim barama je održano u „trap” disciplini.

Manifestaciju je uz prigodan govor svečano otvorio Darko Ćulum, predsjednik Skupštine Lovačkog saveza Republike Srpske i istovremeno predsjednik Lovačkog udruženja „Zmijanje” Banjaluka koje je ove godine bilo domaćin manifestacije.

Nakon dvodnevnog takmičenja, postignuti rezultati u grupnoj fazi:

  1. LU „Semberija II
  2. LU „Semberija I
  3. LU „Vučijak” Brod
Foto: LovciRS

Pobjednička rang lista u pojedinačnoj kategoriji glasi:

  1. Čečavac Nenad
  2. Milošević Slađan
  3. Purić Branislav
Nenad Čečavac, foto LovciRS

Nakon završenog takmičenja, za sve učesnike je upriličen svečani ručak na kojem je Predsjednik Lovačkog saveza RS, Savo Minić, pobjednicima dodijelio zaslužene pehare i nagrade.

Minić je zahvalio domaćinu na odličnoj organizaciji takmičenja te je istakao značaj lovnog streljaštva u sveukupnom lovstvu Republike Srpske i istovremeno naglasio da će Savez i dalje aktivno podržavati rad ovog sektora, sa posebnim akcentom na potrebu jačanja aktivnosti na popularizaciji ove sportske discipline kod mlaćih lovaca.

“Istovremeno sa održavanjem takmičenja, u Banjaluci je održana i sjednica Upravnog odbora Lovačkog saveza Republike Srpske, čije zaključke ćemo objaviti u narednim danima”, poručuju iz Lovačkog Saveza RS.

Odgovori

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena.