Ljubav prema učiteljici nema granice: Mališani iz V-3 učiteljicu Draganu obradovali novim biciklom

Kraj školske 2021/2022. godine je na vidiku. Svega nekoliko dana je ostalo do, željno iščekivanog raspusta.

Đačke radosti, ali i vragolije idu na “zasluženi” odmor.

A već od septembra, ponovo u školske klupe.

Učenici, ovogodišnjeg “petog tri”, već sljedeće godine prelaze u predmetnu nastavu. Isti drugari, ista škola… Ali, nema više učiteljice.

Učiteljica Dragana Ćerić, koja im je bila drugi roditelj preuzima novu generaciju prvačića, a oni spremno kreću u nove izazove.

Da je bila savjetan učitelj, prijatelj svom razredu, moralna vodilja i dobar sagovornik, pokazuje gest mališana i njihovih roditelja koji su odlučili da iznenade učiteljicu simboličnim oproštajnim poklonom od ove generacija, a kao metaforom za sve što je bila njihovoj djeci.

Ni manje, ni više, iznenadili su je – biciklom!

Draga učiteljice,
Upoznali smo se prije pet godina u prvom razredu. Sjedili smo u klupama, stidljivo čekali novu učiteljicu. BIli smo zbunjeni i uplašeni. Tada nismo znali da za to nemamo razloga jer ste Vi bili i ostali kao naša druga mama.
Vaš nježni glas i blagi osmijeh poželio nam je dobrodošlicu. Naš strah je ubrzo nestao. Kao što mravi grade svoju kuću i mi smo uz Vas gradili svoje znanje.
Počeli smo od slova “A” i broja “1”, a poslije toga ste nas naučili i mnogo ozbiljnije stvari. Zahvaljujući strpljenju, radi i upornosti naše učiteljice Dragane stakli smo mnoga znanja. Zajedno smo se radovali svakom uspjehu.
I sada su u našim očima suze kao i prvog dana, ali ovaj put ne zbog straha od škole, nego zbog toga što se od Vas rastajemo.
Znamo da ćete VI sada dobiti nove đake prvake koji će kao i mi biti uplašeni, a nisu ni svjesni da će dobiti najbolju učiteljicu na svijetu. Mi ćemo uvijek pamtiti naše školske dane sa Vama, Vaš blagi osmijeh, Vašu pažnju i toplinu koju sta nam pružali sve ove godine.
Voli Vas Vaš V-3″

Ni učiteljica Dragana nije ostala ravnodušna. Skromna i dobroćudna, ne želeći sebe da stavlja u prvi plan, tvrdi da “su to dobra djeca, i da je važno da im se čovjek posveti”.

Dragi moji đaci,
bilo je lijepo družiti se s Vama u proteklih pet godina. Pred nama je bilo mnogo izazova. Uvijek sam nudila i tražila od vas više, ali ste mi vi tako i vraćali bez pogovora. Zbog toga sam izuzetno ponosna. Godine će pokazati da sam imala razlog, da ćete stasati u velike ljude.
Zahvaljujem se i Vašim roditeljima koji su mi pružali podršku u onome što radim i koji su vjerovali da zajedno možemo dostići visoke ciljeve.
Hvala vam na divnom poklonu, na “malom” znaku pažnje. Uvijek će me podsjećati na moj 5-3. Uljepšali ste mi današnji dan, ali i sve one dane koje smo proveli zajedno. Od Vas očekujem mnogo, nemojte me iznevjeriti”
, napisala je učiteljica.

Odgovori

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena.