Literarni poziv, u igri novčane nagrade i putovanje u Solun

Đaci iz čitave Republike Srpske imaju priliku da izražavajući svoju kreativnost postanu dio obilježavanja 30. rođendana Republike Srpske, te sjećanja na nevino stradale žrtve u koncentracionom logoru Jasenovac“ i pritom osvoje nagrade.

Povodom 30 godina od nastanka Republike Srpske, Predstavništvo RS u Grčkoj raspisalo je konkurs za izbor najboljeg literarnog rada na temu „Srpska u Srcu“, na koji mogu da se prijave i brodski đaci srednjih i osmog i devetog razreda osnovnih škola.

U pozivu Predstavništva navodi se da đaci treba da napišu jedan literarni rad od maksimalno tri stranice, a rok za dostavljanje radova je 1. april.

– Radovi se dostavljaju na elektronsku adresu Predstavništva office@srpskaingreece.com, a autor najboljeg rada će biti nagrađen petodnevnim putovanjem u Solun za njega i njegovu porodicu. Pobjednici će biti proglašeni 2. maja – navodi se u pozivu.

Svi osnovci i srednjoškolci svoje likovne i literarne radove mogu da pošalju i na konkurs koji organizuje „Spomen-područje Donja Gradina“ u saradnji sa Republičkim pedagoškim zavodom na temu „Sjećanje na nevino stradale žrtve u koncentracionom logoru Jasenovac“.

U konkursu se navodi da je predviđeno da svaka škola izabere i dostavi najviše tri literarna rada i mapu od deset likovnih radova.

– Radovi se mogu dostaviti do 5. aprila na adresu Republičkog pedagoškog zavoda, Ulica Miloša Obilića 39, Banjaluka, a iznosi od 300 maraka za prvu, 200 za drugu i 100 maraka za treću nagradu biće dodijeljeni posebno u konkurenciji osnovnih, a posebno u konkurenciji srednjih škola – navedeno je u pozivu.

Nagrade u Donjoj Gradini za najbolje literarne i likovne radove o stradanju u Jasenovcu biće dodijeljene 1. maja.

Odgovori

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Obavezna polja su označena sa * (obavezno)