Lažno prijavila da je silovana u Derventi

Devetanestogdišnja djevojka iz Smrtića kod Prnjavora nastanjena u Derventi, koja je prijavila navodno silovanje na teritoriji opštine Derventa od strane dvadesetčetvorogodišnjeg Darke Kovačevića iz Prnjavora, lažirala je ovo krivično djelo.

Potvrđeno je ovo za TV K3 u Policijskoj upravi /PU/ Doboj, koji su kriminalističkom obradom utvrdili da nije bilo elemenata krivičnog djela silovanja.

 Mi smo u ovaj slučaj odmah uključili Sektor kriminialističke policije i svim našim daljim procedurama, a na osnovu mišljenja i stručnog nalaza ljekara, da lice nema povrede karakteristčne za silovanje, te smo u nastavku kriminalističke obrade djevojke utvrdili da je podnijela lažnu prijavu za ovo krivivično dijelo. Dostavili smo i izvještaj Tužilaštvu o preduzetim mjerama i radnjama zbog lažne prijave da je osoba silovana”, izjavio je Predrag Lazić, zamjenik načelnika PU Doboj.

Kovačević, koji je bio zbog ove lažne prijave izložen stubu srama, poručio je u telefonskom razgovoru za TV K3 da mu je ovim nanesena ogromna šteta, pretrpljena duševna bol i narušen ugled u zajednici, te da je bio izložen stubu srama što se odrazilo i na njegov posao.

Dodao je da, nakon što je pravda pokazala svoje, planira podnijeti i tužbu zbog svega što mu se desilo u prethodnim danima, a sve zbog ove lažne prijave.

TV K3

Odgovori

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Obavezna polja su označena sa * (obavezno)